avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite-recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite-recuperatori

Buna ziua,
In 17.08.2006 am contractat un credit de la BCR de 15.000 ron.
Ultima plata am facut-o in oct.2009 avnd atunci un sold credit de 11.212 ron.
Ma trezesc ieri cu o scrisoare de la KRUK care ma anunta ca BCR a cesionat contractul, asa cum am fost informata anterior????? n-am nici o informare de la ei, sa depun intr-un cont la BT suma 14.049 Ron pana in 27 ian 2011, adica azi!!! intreg creditul fiind declarat scadent anticipat.
Mentionez ca in contractul de credit exista o precizare in sensul: prezentul contract poate fi modificat sisau completat numai cu acordul ambelor parti, prin acte aditionale. Astept parerile d-voastra Cu respect,
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 13:41, 28 Ianuarie 2011
Pentru cesiunea de creanta nu este nevoie de acordul dumneavoastra, dar pentru a va fi opozabila trebuie sa va fie notificata pentru a plati cui trebuie. Practic aveti alt creditor decat cel cu care ati contractat.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Mihaela Enache, Avocat
cesiunea tot in contract este stipulata, sunteti inscris la AEVRM.
Ionut, hai sa iti explic. Respectiva banca a incheiat in trecut zeci de mii de contracte, unde nu apare cesiunea, nu este stipulata nici-o cesiune. Doamna janedoe, din proprie experiente, va sfatuiesc sa ajungeti la o intelegere cu societatea de recuperari si sa le solicitati sa platiti esalonat.
Pe de cealalta parte dati, respectiva banca in judecata, si solicitati daune, pentru ca cesiunea nu este prevazuta, iar banca a incalcat prevederile contractuale.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
aly_yoana, utilizator
va multumesc pentru raspuns.
Daca va uitati la sume , in momentul cand s-a cesionat contrctul datoria mea e foarte aproape de ce cea a contractului la momentul imprumutului. E ca si cand n-am platit nimic bancii!
ady_yoana, multumesc pt informare, inainte sa o sfatuiesti pe dna asta sa dea banca in judecata banuiesc ca nu ai vazut si contractu.
Te asigur ca cele din 2006 au cesiunea. Si ca sa fiu mai explicit scrie uite asa.
"CESIUNE
Banca poate cesiuna unui tert drepturile si obligatiile din prezentul contract"
Se gaseste la punctul 10 din Anexa Conditii generale de creditare pe care titularul a semnat.

janedoe45, daca o sa va uitati la pct 9 din contractul dvs o sa gasiti ceva foarte interesant. Va va lamuri in privinta sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firmele de recuperare danut_daniel danut_daniel buna seara problema mea la care caut solutie este urmatoarea in 2006 am luat un credit de la BCR. am platit 1 an dupa care din diverse motive nu am mai ... (vezi toată discuția)
Validitate contract cesiune intre bcr - kruk pentru creantele mele sorinboa sorinboa Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea privinta: in 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR pe care nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta adriana73 adriana73 in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)