Buna ziua.
Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 EUR.
Sotul meu mai are o sora. Suma de 30.000 EUR o va da, soacra mea, cumnatei mele, pentru a face o impartire cat mai corecta a posesiunilor ei(noi oricum am investit foarte multi bani in aceasta curte si casa, iar cumnata mea, nimic.) Casa este in Bucuresti.
Ce e de facut?
Inainte de a finaliza actele, putem incepe, eu si sotul meu, pentru ca noi o sa platim, sa-i dam banii cumnatei mele?
Precizez ca acasta suma va fi platita in termen de max 10 ani, lunar anumite sume. Cum trebuie procedat pentru a dovedi totusi ca ii dam acesti bani?
Actele ies destul de greu......... si vrem sa incepem sa ii platim. Ce ma sfatuiti?
Parerea mea este ca cel mai bine faceti un contract de intretinere cu soacra dvs . Intretinerea constand intr-o suma de bani lunara pe care dvs oricum va angajati sa o achitati si asa va rezolvati sigur problema.
Mai am inca o intrebare, daca se poate:
Soacra mea a cumparat casa in 1980, pe numele ei de fata. A cumparat doar casa, pentru ca terenul trecea in proprietatea statului conform legii 58?/1974.
Anul trecut am depus actele la primarie pentru obtinerea titlului de proprietate conform legii 18/1991. Titlul de proprietate a iesit pe numele de casatorie al soacrei mele, pentru ca intre timp s-a casatorit, bineinteles. Acum intrebarea: Contractul de vanzare cumparare catre sotul meu pe cladire si teren il semneaza, la vanzator, doar soacra mea sau si socrul?
Daca l-a cumparat inaintea casatoriei ( asta inteleg eu prin cumparat pe numele de fata, si nu faptul ca s-ar fi declarat nemaritata la notar desi era casatorita), este bunul propriu al soacrei - nu ne-ati spus daca se incadreaza in aceasta ipoteza.
Multumesc frumos de raspuns.
Adica doar soacra va merge cu noi la notar sa semneze actul de vanzare cumparare, socrul nu are nicio treaba in acest sens. Trebuie sa precizez ca el are 75 ani si nu prea mai e de inteles, in sensul ca, desi am zis ca vom incheia contractul de vanzare cu uzufruct viager pentru amandoi, el nu este de acord. Si noi si cumnata mea suntem un pic tristi pentru ca ea deja nu mai sta la noi si isi vrea banii, ca despagubire acum, nu peste x ani cand parintii nu vor mai fi.
In concluzie, doar soacra merge la notar, da?
Multumesc anticipat.
Mostenire casa
danymbi
Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)