avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducãtorul autorizat ºi administraþia financiarã
Discuție deschisă în Traduceri

Traducãtorul autorizat ºi administraþia financiarã

Buna ziua,

fiind de curand traducator autorizat, am fost saptamana aceasta la administratia financiara sa solicit eliberarea codului de identificare fiscala. In toata aceasta perioada, inainte sa imi iau autorizatia, dupa ce mi-am luat-o etc, am tot citit pe net pe site-uri oficiale si forumuri informatii despre ce trebuie sa faci ca si traducator autorizat, insa cand am ajuns la locul faptei: ANAF, mi-am dat seama ca nicaieri nu erau informatii complete. Asadar, am deschis acest topic cas a scriu lista de acte ce trebuie avute cand mergeti la ANAF:
-autorizatia de traducator - original si doua copii
- carte de identitate - original si doua copii
- acte pentru sediu social - original si o copie (eu am avut un contract de comodat. Stau cu parintii si mi-a trebuit un contract de comodat semnat de ei)
In afara de acte va mai trebuie doua declaratii completate:
- declaratia 220 pentru venituri estimate si - 2 exemplare
- declaratia 070 de înregistrare fiscală - 2 exemplare

Descarcati-le de pe net, printati-le si mergeti cu ele gata completate. Formularul 070 trebuie completat pentru prima pagina si ultima pagina doar ultimele randuri. Daca nu mergeti cu toate acestea pregatite, e o intreaga nebunie. Vorbesc de Bucuresti. E un nene la intrare care face copii Xerox, pret acceptabil, dar poate sa aiba coada. Tot el vinde si declaratii, alti bani, alta distractie. Asa ca cel mai bine sa le aveti de acasa. Eu a trebuit sa le iau de la el. Sunasem inainte la ANAf si nu imi spusesera asta. Nici de acte, nu mi-au zis de 2 copii. Plus ca in tot netul am gasit ca pt ANAF nu iti trebuie nimic, doar sa mergi sa faci o cerere pt CIF. Si uite cate iti trebuie. Am stat de doua ori la coada, la cate doua birouri sa ma lamuresc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:34, 5 Decembrie 2011
calavrimioara a scris:

Imi poti spune, te rog, care sunt pasii de trebuie urmati pt. a ajunge traducator autorizat? As vrea sa stiu ce studii de specialitate sunt necesare, in ce consta examenul si care sunt conditiile de inscriere la examenul pt. obtinerea autorizatiei.


Pentru a deveni traducator autorizat trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
- sa fiti cetatean roman, cetaţean al unui stat membru al Uniunii Europene, al Spatiului Economic European sau al Confederatiei Elvetiene
- sa detineti o diploma de licenta ori echivalenta din care sa rezulte specializarea in limba sau in limbile straine pentru care solicitati autorizarea ori care atesta ca ati absolvit un institut de invatamant superior in limba straina pentru care solicitati autorizarea sau o diploma de bacalaureat ori echivalenta din care rezulta ca ati absolvit un liceu cu predare in limba straina sau in limba minoritatilor nationale pentru care solicitati autorizarea ori un atestat eliberat de catre Ministerul Culturii si Cultelor ca traducator pentru specialitatea stiinte juridice, din limba romana in limba straina pentru care solicita autorizarea si din limba straina in limba româna.
- sa fiti apt din punct de vedere medical;
- sa nu aveti antecedente penale
Cererea pentru autorizare si alte detalii aici:
[ link extern ]
Ministerul de Justitie nu organizeaza examene pentru eliberarea autorizatiei. Este suficienta depunerea cererii de autoirzare impreuna cu actele de mai sus. In conditiile in care nu detineti niciuna dintre diplomele sau atestatul mentionate mai sus, singura modalitate de obtine autorizatia de la Ministerul de Justitie este sa dobanditi mai intai atestatul de limbi straine in specialitatea stiinte juridice. Acest atestat il puteti obtine promovand examenele (cu nota 7 minim) organizate de Centrul Profesional de Pregatire in Cultura din Bucuresti. Detaliile de inscriere si documentele necesare le aveti in linkul de mai jos unde v-am raspuns la o intrebare similara.
www.avocatnet.ro/content/for...
Detalii despre desfasurarea examenelor organizate de Centrul Profesional de Pregatire in Cultura gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.f.a. infiintare - traducator rabina rabina Buna ziua, Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător. Mulţumesc. (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului pentru obþinerea autorizaþiei de traducãtor Endelus Endelus buna ziua, printre actele necesare la dosar este mentionat si \"o taxa judiciara de timbru in valoare de 19 ron pentru fiecare limba pt care se solicita ... (vezi toată discuția)
Criterii necesare pentru obþinerea atestatului de traducator mickey_mouse mickey_mouse imi poate spune cineva ce formalitati si unde anume pot merge ptr a face un curs de traducator oficial cu atestat pentru lb italiana???se poate face asta daca ... (vezi toată discuția)