avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce conditii o mama poate pierde custodia copilului, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce conditii o mama poate pierde custodia copilului, in favoarea tatalui.

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sunt casatorita de 5 ani, de 4 ani, exacat dupa nasterea copilului, sotul meu si-a schimbat total atitudinea fata de mine. In patul conjugal vine o data la 2-3 luni, imi vb urat...in fine, nu mai merge absolut nimic.
Eu am un job nesigur si nici proprietati pe numele meu nu am.

In cazul unui divort, mi-as putea pierde copilul?
Mentionez ca vreau sa plec din tara, inainte de a divorta, in dorinta de a-mi strange bani ptr achizitionarea unui apartament.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rozadiana , utilizator 16:06, 29 Ianuarie 2011
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatiile in care mama pierde copilul in favoarea tatalui sunt situatii de exceptie..insa un raspuns cert in ceea ce va priveste nu va pot da, avand in vedere ca instanta analizeaza la incredintarea minorului cele la mai prielnice imprejurari care pot duce la o crestere si educare optima a minorului, iar situatia expusa de dvs.nu cuprinde toate datele necesare formarii unei opinii in acest sens.
Oricum lipsa unui job nesigur si a unei proprietati nu sunt elemente care sa duca in mod automat la imposibilitatea incredintarea minorului catre dvs.
Ideea dvs de a pleca din tara inainte de divort..pentru a strange acei bani necesari unui apartament..este asa cam cu dus-intors din 3 motive:
-pentru a pleca insotita de minor , tatal va trebui sa va dea acordul notarial in acest sens,
-daca plecati si lasati minorul cu tatal..va fi mult mai greu sa obtineti incredintarea,
-iar in privinta banilor pe care doriti sa-i strangeti..vor apare probleme in cazul depunerii bancare a acestora pe numele dvs. pentru ca fiind dobanditi in timpul casatoriei pot face obiectul unui partaj,
-cat despre achizitionarea unui imobil pe numele dvs. in interiorul casatoriei evident nu poate fi vorba, pentru ca automat il veti face bun comun supus si el partajului, ceea ce banuiesc ca nu doriti.
Asa ca analizati variantele inainte de a lua o decizie optima in interesul dvs. si al copilului dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
banii pt un apartament nu se strang totusi usor, asta ar insemna sa fiti plecata destul timp de acasa,de langa copil, timp in care sotul va avea grija de el.
daca si tatal va dori copilul sa-i fie incredintat, va fi destul de greu sa-l obtineti dvs
Parintii mei sunt salariati si detin doua apartamente. Imi vor trece apartamentul in care stau ei pe numele meu, in cazul unui divort si, implicit, ma vor ajuta moral si banesc. Banutii ptr apartament ii voi strange ptr a trece de la 2 camere la 3, in ideea ca cea mica sa aiba camera ei. Sotul meu este destul de reticent si stiu c-mi va baga bete-n roate cand o sa fie vorba de custodie. Insa eu nu vreau sa-l indepartez de copil, vreau doar ca micuta mea sa stea cu mine si nu cu el, pentru ca este destul de iresponsabil, asta reprosandu-i chiar si mama lui, soacra mea. Nu vreau sa rup copilul nici de el, nici de bunicii din partea tatalui, vreau sa fac totul bine pentru ea, pentru ca ea sa creasca frumos.Chiar nu-mi doresc program de vizite ptr tata si socrii, vreau ca ei s-o vada zilnic. Normal ca-mi doresc sa-mi iau copilul cu mine in strainatate, insa el nu va fi de acord.
Oricum, va multumesc foarte mult ptr ajutorul acordat.
Draga alina-marcu ceea ce vrei tu sa faci,am facut eu,am plecat in italia pt a avea un trai mai bun si pt a cumpara un apartament,fata a ramas cu sotul si soacra mea,acum sunt in divort si sotul meu vrea fetita pe motiv ca a fost langa ea.Cu soacra mea aveam o relatie aparte acum ma judeca ca am plecat si am lasat fetita cu ei.Vreau sa iti dau un sfat de mama"nu lasa fetita la soacra ta ci laso la mama ta".Ori cat de bun va fi raportul soacra-nora,tine minte un lucru,sotul tau va fi mereu fiul ei.Vezi ca ti-am lasat si un mesaj privat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
elabina, utilizator
Buna.
Din pacate doar tu esti cea care iti poate raspunde la aceasta intrebare.Sint pe acest forum ca vreau un sfat,ca si tine.Imi permit sa dau exemplul meu personal si sa iti spun ca,cel mai mult in viata asta,daca ar fi posibil,as vrea sa dau timpul inapoi si sa imi tin fetita in brate.Esti mama si bucura-te de copilul tau cat poti.Legi,divort,partaj,incredintarea copilului,castiguri in bani,nume si renume nu inseamna nimic daca nu esti linga copilul tau. Sa ma ierti,sint doar o mama..Alege ce iti spune inima,nu ce iti cere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor elabina elabina Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca ... (vezi toată discuția)