avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare la titlu
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare la titlu

Am declarat si achitat in termen un impozit.Fiscul a stins cu suma respectiva un alt impozit declarat anterior, dupa numeroase contestatii ajungand la concluzia ca de fapt si acel impozit fusese achitat in termen (in evidenta lor declaratia fusese dublata din greseala).Ma scade din evidenta cu un impozit, dar pe celalalt il lasa in aer cu majorari cu tot,pe care mi le transforma in titluri executorii din doua in doua luni.
Am contestat in instanta actele de executare si pentru debitele principale si pentru accesorii iar in prima instanta am castigat toate cele 3 procese pe aparari de fond, proband cu chitanta achitarea debitul principal si nelegalitatea calcularii accesoriilor.
Acum,la recurs, financiarul schimba tactica si cere sa mi se inlature apararile de fond pt ca acestea vizeaza legalitatea impunerii prin decizia de accesorii a majorarilor de intarziere, iar asta nu poate fi analizata pe calea contestatiei la executare ci pe calea contenciosului.
Ce e de facut? Pot schimba si eu tactica si sa sustin ca titlurile executorii sunt nelegale- decizia fiind titlu de creanta ce devine titlu executoriu prin necontestarea sa (nu doar prin neplata la termen), iar faptul ca societatea le-a contestat administrativ (dar contestatiile nu au fost solutionate) transformarea lor in titluri executorii este nelegala si imi incalca dreptul la aparare? Pe contencios te duci dupa ce ai o decizie la contestatiile administrative in timp ce eu am contestatii inca din 2009 nesolutionate.
Ce parere aveti?
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
nitmar, utilizator
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 13:57, 28 Ianuarie 2011
Actul administrativ (in speta declaratia fiscala) ajunsa la scadenta produce efecte, iar unul dintre aceste efecte este titlul executoriu.Daca titlu executoriu este anulat prin decizie irevocabila, legal el are obligatia sa produca efecte inverse catre actul administrativ, in sensul sa produca modificarea lui? Pentru ca aici intra in actiune obligatia de a pune in aplicare hotararea judecatoreasca, astfel, daca in titlul executoriu ai avut mai multe sume, din care ai contestat numai unul, in mod normal autoritatea fiscala ar trebui sa emita un alt titlu executoriu din care sa lipseasca suma contestata. Modificand actul administrativ pe debitul principal, modificarea se resfrange si pe accesorii. Daca se mentine cu efecte juridice acelasi titlu, poate fi contestat in civil si nu in necontencios pe nelegalitate deoarece incalca hotararea judecatoreasca?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
nitmar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia inadmisibilitatii nitmar nitmar A fost admisa la fond exceptia inadmisibilitatii ridicata de adm finantelor publice si respinsa cererea. Trebuie asteptata comunicarea hotararii si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu nitmar nitmar 1. daca titlul executoriu cuprinde o creanta principala si trei creante accesorii (majorari de intarziere), iar eu contest doua din aceste sume accesorii, ce ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata si titlu executoriu plata impozit venit global si majorari bobcat27ad bobcat27ad In dec 2007 am primit somatie de plata si titlu executoriu pentru plata sumelor prevazute in deciziile de impunere (?) si deciziile de calcul accesorii, ... (vezi toată discuția)