avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit pe profit sau pe venit?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit pe profit sau pe venit?

Buna ziua !Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca am facut o gogoasa mare sau nu .Am infiintat un SRL , am optat pentru impozit pe profit ....iar acum contabila imi spune ca era mai bine sa optez pentru impozit pe venit.Care sunt avantajele /dezavantajele fiecarei optiuni?Obiectul de activitate este (catering )alte produse de alimentatie....Va multumesc anticipat
va multumesc pentru lamuriri....sa stiti ca nu ati raspuns degeaba, m-a ajutat acest coeficient , va multumesc ....iar partea cu bustenii ...nu pot fi toti crengute inmugurite
Chiar daca va spune contabila dvs. ca era mai bine sa optati pt. impozit pe veniturile microintreprinderilor, oricum nu mai puteti face nimic daca din start, prin optiune v-ati inregistrat ca platitor de impozit pe profit. Deci nu puteti deveni, in acest moment, platitor de impozit 2,5 %
dar anul viitor la inceputul anului fiscal , daca ma incadrez in criteriile unei microintreprinderi , pot schimba in platitor pe venit, nu? Anul acesta se vor face o sumedenie de cheltueli cu dotarea spatiului .,utilaje , autoturisme..iar profitul va fi mai mic avand in vedere perioada de inceput , insa anul viitor .....situatia se inverseaza , cheltueli mai mici si profit mai mare ....deci va fi mai oprima varianta cu impozit pe venit .
tinaval11 a scris:

dar anul viitor la inceputul anului fiscal , daca ma incadrez in criteriile unei microintreprinderi , pot schimba in platitor pe venit, nu? Anul acesta se vor face o sumedenie de cheltueli cu dotarea spatiului .,utilaje , autoturisme..iar profitul va fi mai mic avand in vedere perioada de inceput , insa anul viitor .....situatia se inverseaza , cheltueli mai mici si profit mai mare ....deci va fi mai oprima varianta cu impozit pe venit .

Nu mai puteti opta pt. a plati impozit pe venitul microintreprinderilor.
din pacate.....

Alte discuții în legătură

Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)