Andreea Lisievici a scris:
justdeals a scris:
Ce se poate intampla daca depasesc suma de 100 000 EUR? ca eu vreau sa raman pe firma cu impozitul pe venit :D
Esti automat trecut la platitor de impozit pe profit si ti se recalculeaza tot anul.
Hmmm... trist..:hm:
Vreau sa imi fac si eu un SRL si vroiam sa imi pun mai multe coduri caen pana am auzit ca nu prea este bine sa fie prea multe si prea diferite pe o firma... poate ma lamuriti si pe mine de ce.. probabil din cauza taxelor.
Si am ajuns la concluzia ca o sa imi fac 2 SRL-uri... fiecare cu cate un cod caen, maxim 2, cat mai specific. Primul SRL va fii pe consultanta si management, unde
serviciicomerciale recomanda platitor de impozit pe venit si neplatitor de TVA (consultanta, etc.) , iar
Andreea tu zici ca un criteriu pt a fii microintreprindere trebuie sa ai peste 50% din cifra de afaceri rezulta din alte servicii inafara de consultanta si management... deci se cam bat in cap ideile astea 2... o intrebare ar fi:
Se poate sau nu se poate sa pui impozitul pe venit (platitor sau neplatitor de TVA.. aici nu prea stiu cum se poate) pt un SRL pe consultanta si management?
Si al doilea SRL posibil va fii pe vanzari, deci comert, unde
serviciicomerciale
recomanda platitor de impozit pe profit si platitor de TVA prin optiune.
SI acum intrebarea a doua ar fi:
Daca e mai ok sa fac asa 2 SRL-uri decat sa fac unul pe care sa fie coduri caen si pt consultanta si pt comert?
Si ar mai fi o chestie... aici se discuta ca de la impozitul pe venit poti trece la impozit pe profit, dar viceversa nu este valabila... pe alte topicuri se zice ca se poate trece in orice sens.:confused: