avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit pe profit sau pe venit?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit pe profit sau pe venit?

Buna ziua !Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca am facut o gogoasa mare sau nu .Am infiintat un SRL , am optat pentru impozit pe profit ....iar acum contabila imi spune ca era mai bine sa optez pentru impozit pe venit.Care sunt avantajele /dezavantajele fiecarei optiuni?Obiectul de activitate este (catering )alte produse de alimentatie....Va multumesc anticipat
[

Vreau sa imi fac si eu un SRL si vroiam sa imi pun mai multe coduri caen pana am auzit ca nu prea este bine sa fie prea multe si prea diferite pe o firma... poate ma lamuriti si pe mine de ce.. probabil din cauza taxelor.

Si am ajuns la concluzia ca o sa imi fac 2 SRL-uri... fiecare cu cate un cod caen, maxim 2, cat mai specific. Primul SRL va fii pe consultanta si management, unde serviciicomerciale recomanda platitor de impozit pe venit si neplatitor de TVA (consultanta, etc.) , iar Andreea tu zici ca un criteriu pt a fii microintreprindere trebuie sa ai peste 50% din cifra de afaceri rezulta din alte servicii inafara de consultanta si management... deci se cam bat in cap ideile astea 2... o intrebare ar fi:
Se poate sau nu se poate sa pui impozitul pe venit (platitor sau neplatitor de TVA.. aici nu prea stiu cum se poate) pt un SRL pe consultanta si management?

Si al doilea SRL posibil va fii pe vanzari, deci comert, unde serviciicomerciale
recomanda platitor de impozit pe profit si platitor de TVA prin optiune.
SI acum intrebarea a doua ar fi:
Daca e mai ok sa fac asa 2 SRL-uri decat sa fac unul pe care sa fie coduri caen si pt consultanta si pt comert?

MIe mi se pare mai ieftin si mai eficient un singur S.R.L. cu mai multe obiecte de activitate. Taxele de infiintare sunt duble in cazul a 2 S.R.L.-uri, apoi trebuiesc platite impozite diferite pentru fiecare, contabilitati separate, un S.R.L. e mai usor de gestionat decat 2...
"pe vremuri" se trezeau unii oameni sa infiinteze 10 societati pentru zece obiecte de activitate. Acum s-a simplificat totul (ma refer la contabilitate), in sensul ca repartizarea sumelor in conturi se face destul de simplu, pe obiecte de activitate si iti este la indemana sa extragi cifra de afaceri pe un singur obiect. E vorba de asa-zisele centre de profit

Poate nu o sa revin mai repede de 30 aprilie pe net. PLEC LA MOECIUUU :) :) :P
ati optat foarte bine pentru impozit pe profit deoarece activitatea d-v presupune si multe cheltuieli cu materiale, ambalaje, etc(auxiliare, altele decat cele cu materia prima), impozitul pe venit se calculeaza la cifra de afaceri, eu zic ca impozitul pe profit va avantajeaza in cazul de fata
justdeals a scris:
Si am ajuns la concluzia ca o sa imi fac 2 SRL-uri... fiecare cu cate un cod caen, maxim 2, cat mai specific. Primul SRL va fii pe consultanta si management, unde serviciicomerciale recomanda platitor de impozit pe venit si neplatitor de TVA (consultanta, etc.) , iar Andreea tu zici ca un criteriu pt a fii microintreprindere trebuie sa ai peste 50% din cifra de afaceri rezulta din alte servicii inafara de consultanta si management... deci se cam bat in cap ideile astea 2... o intrebare ar fi:
Se poate sau nu se poate sa pui impozitul pe venit (platitor sau neplatitor de TVA.. aici nu prea stiu cum se poate) pt un SRL pe consultanta si management?

Raspunsurile la intrebarile astea sunt foarte simple, dar cum revazand alte topicuri am vazut ca ai o parere foarte proasta despre avocatii de pe acest site, n-o sa-ti raspund, sunt convinsa ca nu iti foloseste un raspuns tocmai de la unul din acesti avocati.
Andreea Lisievici a scris:

Raspunsurile la intrebarile astea sunt foarte simple, dar cum revazand alte topicuri am vazut ca ai o parere foarte proasta despre avocatii de pe acest site, n-o sa-ti raspund, sunt convinsa ca nu iti foloseste un raspuns tocmai de la unul din acesti avocati.

Exact, dar nu inteleg de ce te-ai simtit si tu?!?!! :rolleyes:

Alte discuții în legătură

Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)