avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit pe profit sau pe venit?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit pe profit sau pe venit?

Buna ziua !Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca am facut o gogoasa mare sau nu .Am infiintat un SRL , am optat pentru impozit pe profit ....iar acum contabila imi spune ca era mai bine sa optez pentru impozit pe venit.Care sunt avantajele /dezavantajele fiecarei optiuni?Obiectul de activitate este (catering )alte produse de alimentatie....Va multumesc anticipat
Draga Andreea,
Multumim mult. Totusi, pentru a evapora neintelegerile si a clarifica situatia -

Este nevoie obligatoriu [sau citez "insa e mult mai dificil"... adica activitatea firmei?] de sediu oficial a firmei UE in Romania?

M-asi bucura mult, daca Andreea ar fi avut dreptate cu CONTRACTUL fara avizare la notar, si nu Veronica (fara suparara... e in interesul meu) care scrie ca trebuie incheiat la notar. Fie ca e mult mai simplu - firma UE vine in Romania, face activitate, nu are nevoie de sediu ci doar de anumite zone de activitate (stipulate in contractcul cu gestionarul zonei/teritoriului) - si atat. Lamuriti-ma!

Noi vom contracta cateva persoane, adica localnici, care ne vor ajuta la executarea anumitor lucrari de recoltare, transport, descarcare etc. a marfii! Deci, nu exista limita de cate ore pe zi poate fi angajata aceasta persona (sa zicem miniam 4 ore si maximal 8 ore)?

Servus
M-asi bucura mult, daca Andreea ar fi avut dreptate cu CONTRACTUL fara avizare la notar
Acest lucru pot sa ti-l confirm si eu, nu e nevoie de autentificarea contractului de inchiriere sau de comodat.


Deci, nu exista limita de cate ore pe zi poate fi angajata aceasta persona (sa zicem miniam 4 ore si maximal 8 ore)?
Contractul de munca prevede o limita inferioara de 2h/zi.
forestproduce a scris:
Este nevoie obligatoriu [sau citez "insa e mult mai dificil"... adica activitatea firmei?] de sediu oficial a firmei UE in Romania?

Nu. Art. 39 din TCE reglementeaza libertatea de a presta servicii, incuzand aici:

Services shall be considered to be ‘services’ within the meaning of this Treaty where they are normally provided for remuneration, in so far as they are not governed by the provisions relating to freedom of movement for goods, capital and persons.
‘Services’ shall in particular include:
(a) activities of an industrial character;
(b) activities of a commercial character;
(c) activities of craftsmen;
(d) activities of the professions.


M-asi bucura mult, daca Andreea ar fi avut dreptate cu CONTRACTUL fara avizare la notar, si nu Veronica (fara suparara... e in interesul meu) care scrie ca trebuie incheiat la notar.

Ca regula, contractele se incheie simplu, sub semnatura privata si fara alte formalitati. Desigur ca partile pot recurge la avocat sau notar, dar cazurile in care e obligatoriu sunt expres prevazute de lege. Asa e cazul pentru donatie, testament, vanzare de terenuri. Pentru inchiriere NU este prevazuta cerinta contractului autentic.

Noi vom contracta cateva persoane, adica localnici, care ne vor ajuta la executarea anumitor lucrari de recoltare, transport, descarcare etc. a marfii! Deci, nu exista limita de cate ore pe zi poate fi angajata aceasta persona (sa zicem miniam 4 ore si maximal 8 ore)?

Daca ii angajati prin contract de munca atunci trebuie sa respectati limita maxima prevazuta de codul muncii: 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. Fara CIM nu prea merge, avantajul este insa ca fiind activitate sezoniere pot fi incheiate pe durata determinata.
Multumim mult!
Informatia a fost utila si binevenita.

O zi buna
BUNA... AM SI EU O INTREBARE... PENTRU O MICROINTREPRINDERE (DIN 2004)... CUM POT RENUNTA LA TVA??? SI... PERSOANA IN CIC, SE CONSIDERA "ANGAJATA" (FARA INCA O PERSOANA), PENTRU A RAMANE MICROINTREPRINDERE?

Alte discuții în legătură

Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)