forestproduce a scris:
Este nevoie obligatoriu [sau citez "insa e mult mai dificil"... adica activitatea firmei?] de sediu oficial a firmei UE in Romania?
Nu. Art. 39 din TCE reglementeaza libertatea de a presta servicii, incuzand aici:
Services shall be considered to be ‘services’ within the meaning of this Treaty where they are normally provided for remuneration, in so far as they are not governed by the provisions relating to freedom of movement for goods, capital and persons.
‘Services’ shall in particular include:
(a) activities of an industrial character;
(b) activities of a commercial character;
(c) activities of craftsmen;
(d) activities of the professions.
M-asi bucura mult, daca Andreea ar fi avut dreptate cu CONTRACTUL fara avizare la notar, si nu Veronica (fara suparara... e in interesul meu) care scrie ca trebuie incheiat la notar.
Ca regula, contractele se incheie simplu, sub semnatura privata si fara alte formalitati. Desigur ca partile pot recurge la avocat sau notar, dar cazurile in care e obligatoriu sunt expres prevazute de lege. Asa e cazul pentru donatie, testament, vanzare de terenuri. Pentru inchiriere NU este prevazuta cerinta contractului autentic.
Noi vom contracta cateva persoane, adica localnici, care ne vor ajuta la executarea anumitor lucrari de recoltare, transport, descarcare etc. a marfii! Deci, nu exista limita de cate ore pe zi poate fi angajata aceasta persona (sa zicem miniam 4 ore si maximal 8 ore)?
Daca ii angajati prin contract de munca atunci trebuie sa respectati limita maxima prevazuta de codul muncii: 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. Fara CIM nu prea merge, avantajul este insa ca fiind activitate sezoniere pot fi incheiate pe durata determinata.