avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizarea pentru cei care au termiant studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizarea pentru cei care au termiant studii universitare in sistem Bolognia

Buna ziua!
Vreau sa aflu cum ar trebui sa fie platita o secretara de liceu care a terminat facultatea, in sistem Bolognia: cu studii superioare de lunga sau scurta durata?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 28 Ianuarie 2011
Se pare ca in Romania totul este posibil.
Din cate stiam pe SSSD. Acum se pare ca te incadreaza pe SS.
Asa cum spune si moderatoarea noastra depinde de la caz la caz. In sectorul bugetar oricum totul este posibil. Am exemplu concret la noi la serviciu. M-am angajat in acelasi timp cu o persoana de executie pe studii medii. Ea a ajus cu patru ani inaintea mea la gradul maxim desi, teoretic si legal, trebuia sa avem acelasi parcurs (promovarea din doi in doi ani) si sa luam gradul maxim amandoi odata. Depinde clar de pile in sectorul bugetar. daca esti prieten cu sefa de personal legea se interpreteaza in favoarea ta.
@crimson
Nu exclud sa aveti dreptate. O sa consult legea si mai vorbesc dupa. Pana una alta iau de buna ce spuneti dumneavoastra. Multumesc pentru amabilitate. Limbajul dumneavoastra ma deranjeaza in schimb.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
giv, utilizator
@giv Oferiti informatii eronate.
Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare:
Ciclul I - studii universitare de licenta
Art. 4. - (1) Studiile universitare de licenta corespund unui numar cuprins între minimum 180 si maximum 240 de credite de studiu transferabile, conform Sistemului european de credite de studiu transferabile(ECTS).
(2) În sensul prezentei legi, creditele de studiu transferabile sunt valori numerice alocate unor unitati de cursuri si altor activitati didactice. Prin creditele de studiu transferabile se apreciaza , în medie, cantitatea de munca , sub toate aspectele ei, efectuat de student pentru însusirea unei discipline.
(3) La învamântul de zi, durata normal a studiilor universitare de licenta este de 3-4 ani si corespunde unui numar de 60 de credite de studiu transferabile pentru un an de studiu. Durata studiilor de licenta pentru învamântul tehnic este de 4 ani.
(4) La învamântul seral, durata studiilor pentru obtinerea numarului de credite de studiu transferabile, necesare absolvirii, este mai mare cu un an fata de cea de la învamântul de zi în domeniul respectiv.
Art. 5. - (1) Studiile universitare de licenta ofer cunostinte i competente largi, pe domenii de studii.
(2) Absolventii cu diploma ai studiilor universitare de licenta îsi pot exercita profesia, conform competentelor si drepturilor corespunz toare diplomei dobândite, sau pot continua studiile universitare prin masterat.

@carmen_folescu
Faptul ca persoana care ocupa postul de secretara a terminat o facultate nu are relevanta. Incadrarea si salarizarea se face in conformitate cu functia pe care este incadrata persoana (conform COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania) iar pentru functia/ocupatia "secretara" cod COR 411501, sunt suficiente Nivelul de instruire: 2 (studii medii), respectiv liceul.
Depinde de sectorul in care lucrati bugetar sau privat ? .. intrucat sunt sisteme de salarizare diferite ...

Pentru sectorul bugetar : In baza art. 18 alin. (1) si (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, salarizarea absolventilor ciclului I si/sau II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata (S).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii ssd sau superioare??? LUMI1971 LUMI1971 Anul acesta am absolvit Facultatea de Management Financiar Contabil,specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune,ID,numar de credite (ECTS) 180.De la ... (vezi toată discuția)
Cum sunt considerate studiile efectuate prin regimul bolognia s sau ssd? cinela cinela am terminat studiile universitare la facultatea Spiru - Haret din Bucuresti de 3 ani - ID si datorita modificarii Legii Invatamantului prin care se specifica ... (vezi toată discuția)
Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)