avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STUDII SSD SAU SUPERIOARE???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STUDII SSD SAU SUPERIOARE???

Anul acesta am absolvit Facultatea de Management Financiar Contabil,specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune,ID,numar de credite (ECTS) 180.De la secretariatul unitatii scolare unde lucrez mi s-a spus ca nu pot fii incadrata la studii superioare ci la SSD deoarece durata studiilor a fost de 3 ani.Este normal acest lucru?Stiu ca printr-o lege nu se mai facea specificatia studii de scurta sau lunga durata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 21:54, 5 Octombrie 2009
Dumneavoastra aveti dreptate.
Conform Legii 288/2004 privind organizarea studiilor superioare

Art. 4. - (1) Studiile universitare de licenta corespund unui numar cuprins intre minimum 180 si maximum 240 de credite de studiu transferabile, conform Sistemului european de credite de studiu transferabile (ECTS).
(2) In sensul prezentei legi, creditele de studiu transferabile sunt valori numerice alocate unor unitati de cursuri si altor activitati didactice. Prin creditele de studiu transferabile se apreciaza, in medie, cantitatea de munca, sub toate aspectele ei, efectuata de student pentru insusirea unei discipline.
(3) La invatamantul de zi, durata normala a studiilor universitare de licenta este de 3-4 ani si corespunde unui numar de 60 de credite de studiu transferabile pentru un an de studiu. Durata studiilor de licenta pentru invatamantul tehnic este de 4 ani.

Multumesc mult!
Cu placere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sunt considerate studiile efectuate prin regimul bolognia s sau ssd? cinela cinela am terminat studiile universitare la facultatea Spiru - Haret din Bucuresti de 3 ani - ID si datorita modificarii Legii Invatamantului prin care se specifica ... (vezi toată discuția)
Salarizarea pentru cei care au termiant studii universitare in sistem bolognia carmen_folescu carmen_folescu Buna ziua! Vreau sa aflu cum ar trebui sa fie platita o secretara de liceu care a terminat facultatea, in sistem Bolognia: cu studii superioare de lunga sau ... (vezi toată discuția)
Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani? Raluk24 Raluk24 Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata ... (vezi toată discuția)