avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal-incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal-incetare contract

In data de 30.01.2011 expira CIM a unui angajat.Data respectiva pica intr-o zi de duminica.Decizia de incetare a contractului trebuie musai transmisa prin revisal in data de 30.01.2010? Nu se poate astepta pana luni, 31.01.2011?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 2 Mai 2014
o persoana inceteaza cim cu data de 01.05.2014, mai vine la munca in aceasta zi?
Nu are cum sa mai vina la munca in acea zi, intrucat data de 01.05.2014 este declarata ca zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.
freeelis a scris:

Nu are cum sa mai vina la munca in acea zi, intrucat data de 01.05.2014 este declarata ca zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

da, asa este, am dat un exemplu...in fine, ziua de 01.04.2014, ma interesa daca mai vine in aceea zi la lucru sau ultima zi lucrata este data de 31.03.2014.

Problema este discutabila, in tacerea legii, deoarece ni exista o prevedere expresa care sa stabileasca ce fel de zi este data incetarii c.i.m.

Astfel, data incetarii c.i.m. poate fi zi lucratoare sau zi nelucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim nou- transmitere revisal elenadima elenadima Avand in vedere prevederile HG161/ 2006 privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor [b]va rog sa imi precizati punctul dvs de vedere cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Prelungire cim perioada determinata revisal Viovas Viovas Buna ziua. Am un cim in care ultima zi de munca este 10.05.2011. Prelungirea cu o luna a contractului, pe ce data trebuie transmisa in Revisal? Pot si pe ... (vezi toată discuția)