avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omul nepotrivit la locul si momentul potrivit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omul nepotrivit la locul si momentul potrivit

Buna ziua,

Sunt chemat la politie pentru o reclamatie.Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia, ci doar un pasaj in care reclamantul spune ca sunt invinuit.Exista declaratia a 2 matori.Nu mi se spune cine sunt, nu mi se spune nici ce au declarat.Ce pot face pentru a citi si eu detaliat plangerea si declaratia marorilor.Nu pot da cu "subsemnatul", doar pentru ca eram omul nepotrivit la locul si momentul potrivit.Sunt nevinovat si vreau sa imi demonsterz nevinovatia, dar nu stiu care sunt pasii de urmat in cazul unei reclamatii la politie.Am fost mustrat cu "avertisment", dar eu vreau sa merg mai departe sa demonsterz ca sunt acuzat pe nedrept.Pot acuza marorii de marturie mincinoasa?daca da in ce conditii.Vreau sa merg pana la proba cu detectorul de minciuni, pentru a-mi dovedi nevinovatia, dar nu stiu cum sa ajung pana acolo.
Va rog ajutati-ma, nu pot ramane un vinovat nevinovat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:25, 31 Ianuarie 2011
matahachiro a scris:

Urmariea penala este secreta iar cercetarile prelabile cu atit mai mult. Este o chestiune stabilita atit intern cit si de catre cedo. Este logic si nu va afecteaza drepturile deoarece exista modalitati procedurale sa le demontati probele strinse impotriva.

Eu sunt de acord cu cele scrise mai sus aici.

Faptul ca au facut o incadrare pe contraventional este de natura de a afecta drepturile persoanei care a depus plangerea.
De unde stim ca s-a facut o incadrare pe contraventional?
In acest caz va putea contesta masura conctraventionala si va avea acces la dosar.
Partea are dreptul sa solicite copii,iar organul de urmarire penala,trebuie sa faca acea precizare cu privire la natura cercetarilor intreprinse.
Pana la o alta precizare a organului abilitat,aceste cercetari , pana in acest moment(bineninteles din relatarile user-ului) nu par a fi cel putin ca finalitate,cercetari penale.
Multumesc pentru parerile dumneavoastra.Eu am vrut dor sa stiu ce pot face, legal, cui sa ma adresez, pentru a putea dovedi ca sunt nevinovat.Mi s-a parut ciudat, i-am spus politistului, ca reclamantul nu are cum sa confirme ce a scris in plangere, deoarece nu era la locul faptei, politistul replicand ca reclamantul a facut sesizarea bazandu-se pe declaratiile martorilor.Cum poate reclama cineva ceva, daca nu a fost prezent si nu are cunostinta de situatie?Eu stiu ca reclamantul reclama pe baza faptelor concrete cunoscute de el, si nu auzite, de altundeva.Cum poti cere sanctionare cuiva, doar pentru ca 2 oameni sustin o un fapt pe care tu nu il cunosti decat din auzite.
Aici este adevarata problema.Cred ca i-am cam incuiat pe unii.Pe scurt: EU(reclamat), te acuz pe tine (faptuitor) ca ai facut ceva ce mi-a spus X si Y ca ai fi facut, dar eu nu stiu exact pentru ca nu am fost de fata.De aceea vreau sa tiu ce au declarat marorii, daca tot sunt sanctionat datorita declaratiilor.lor, pentru ca mai apoi, sa pot sa le fac plangere penala pentru fals in declaratii sau declaratie mincinoasa.
r.gabi a scris:

Partea are dreptul sa solicite copii,iar organul de urmarire penala,trebuie sa faca acea precizare cu privire la natura cercetarilor intreprinse.
Pana la o alta precizare a organului abilitat,aceste cercetari , pana in acest moment(bineninteles din relatarile user-ului) nu par a fi cel putin ca finalitate,cercetari penale.

Faptuitorul are dreptul de a cere copii dar organul nu este obligat sa ii dea.Adica i se va respinge cererea.

Stimata doamna,procedural aveti dreptul de a da sau nu declaratie.Si daca dati declaratie ceea ce declarati poate fi folosit si impotriva dvs.
Dle avocat coleg , Lascoschi, inteleg ca discutati in contradictoriu cu oricine posteaza ....
1.art.62 CPP" in vederea aflarii adevarului organul de cercetare penala si instanta sunt obligate sa lamureasca cauza sub toate aspectele, pe baza de probe" - in acest paragraf este lesne de inteles ca organul de cercetare penala v-a aduce la cunostiinta faptuitorului toata invinuirea ce i se aduce pentru a putea lamurii cauza sub toate aspectele.!!!!!!!!
2. art 70 CPP alin 2 "i se aduce la cunostiinta fapta ,incadrarea juridica ...." ori fapta aici se interpreteaza sesizarea sau denuntul.
de cite ori ati reprezentat pe cineva si nu ati citit plingerea formulata?!?!?!
Dna sau Dl din Brasov....avocatul nu e accesoriu....am mai scris......"cind te doare ceva te duci la doctor, cind te botezi te duci la preot, cind iti construiesti o casa te duci la arhitect, asa e si cu avocatul ......
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
jamesdean, utilizator

Alte discuții în legătură

Ref. reclamatie politie utilinro utilinro Cand se reclama o persoana (in scris) la politie pentru amenintare verbala cu moartea (fata de martori) 1. i se arata persoanei reclamate cele submise ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sammy44 sammy44 Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)