avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... model de contestatie pentru anularea deciziei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare

Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ianuarie 2011 s-a intrunit Consiliul profesoral al scolii si s-a discutat despre fiecare elev din fiecare clasa .in fine .s-a ajuns la mine .domnul director m-a amenintat cu cateva zile in urma ca v-a face tot posibilul sa ma exmatriculeze deoarece dansul crede ca l-am sfidat .motivul?intr-o pauza dansul era in trecere si a observat ca nu aveam pantalonii de uniforma si dansul a hotarat sa-mi scada nota la purtare cu 3 puncte .in regulament scrie ca dansul are voie doar un punct.si in acelasi timp a hotarat sa plec acasa pe motiv ca nu aveam o pereche de pantaloni amenintandu-ma ca imi scade puncte pana plec din scoala.eu mi-am facut ghiozdanul si am dat noroc cu toti baietii din clasa mea .dansu prin asta crede ca l-am sfidat.o alta problema este ca la o saptamana dupa acest eveniment am intrat in clasa la ora 8 fara un sfert si am gasit bancile scrise cu creta si in toata clasa numai creta .am fost de am anuntat pe doamna de servici .aceasta ma acuza tot pe mine ca am facut spunandu-i doamnei directoare ca deobicei vinovatu vine si anunta .astea snt singurele lucruri pe care le-am facut va spun sincer prin care acum snt exmatriculat.va rog eu frumos vreau si eu un model de contestatie prin care sa anulez decizia de exmatriculare deoarece nu am fost informat care sunt motivele exmatricularii si ce am specificat mai sus nu sunt fapte de exmatriculare dupa gandirea mea.cand am sunat-o pe doamna diriginta si am intrebat-o ce s-a discutat despre mn dansa mi-a spus ca nu e in masura sa imi sapuna ea.ce sa mai cred ??de ce oare mai are numele functiei de diriginta>???va rog mult ajutatima cu un model de contestatie in maxim 2 zile imi trebuie urgent.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 05:54, 30 Ianuarie 2011
daca ai parinti,i-ai si du-i la scoala. daca va fi cazul, mergeti apoi si la inspectorat
Art.126. (1) Exmatricularea constă în eliminarea, până la sfârşitul anului şcolar, a elevului din unitatea de învăţământ în care acesta a fost înscris,.
(2) Exmatricularea poate fi:
a) exmatriculare cu drept de reînscriere, în anul următor, în aceeaşi unitate de învăţământ şi în acelaşi an de studiu;
b) exmatriculare fără drept de reînscriere în aceeaşi unitate de învăţământ;
c) exmatriculare din toate unităţile de învăţământ, fără drept de reînscriere, pentru o perioadă de timp.
Art. 127. (1) Exmatricularea cu drept de reînscriere în anul următor, în aceeaşi unitate de învăţământ şi în acelaşi an de studiu, se aplică elevilor din învăţământul secundar superior, din anul de completare si din învăţământul postliceal, pentru abateri grave, prevăzute de prezentul regulament sau apreciate ca atare de către consiliul profesoral al unităţii de învăţământ.
(2) Sancţiunea se aplică şi pentru un număr de cel puţin 40 de absenţe nejustificate din totalul orelor de studiu sau cel puţin 30% din totalul orelor la o singură disciplină de studiu/modul, cumulate pe un an şcolar.
(3) Sancţiunea se aprobă, în consiliul profesoral la propunerea dirigintelui, prin consultarea directorului. Dacă motivul sancţionării îl reprezintă absenţele nejustificate, aprobarea este condiţionată de emiterea, în prealabil, a preavizului de exmatriculare.
(4) Sancţiunea se consemnează în registrul de procese-verbale al consiliului profesoral, în catalogul clasei, în registrul de evidenţă a elevilor şi în registrul matricol.
(5) Sancţiunea se comunică părintelui/tutorelui legal şi elevului, dacă acesta a împlinit 18 ani, în scris, sub semnătură, de către dirigintele clasei.
(6) Sancţiunea este însoţită de scăderea notei la purtare sub 6,00.
Art.128. (1) Exmatricularea fără drept de reînscriere în aceeaşi unitate de învăţământ se aplică elevilor din învăţământul secundar superior şi din anul de completare, pentru abateri deosebit de grave, apreciate ca atare de către consiliul profesoral.
(2) Aplicarea sancţiunii se aprobă de către consiliul profesoral, la propunerea consiliului clasei sau a directorului.
(3) Sancţiunea se consemnează în registrul de procese-verbale ale consiliului profesoral, în catalogul clasei, în registrul de evidenţă a elevilor şi în registrul matricol.
(4) Sancţiunea se comunică părintelui/tutorelui legal şi elevului, dacă acesta a împlinit 18 ani, în scris, sub semnătură, de către dirigintele clasei.
(5) Sancţiunea este însoţită de scăderea notei la purtare sub 6,00.
Art.129. (1) Exmatricularea din toate unităţile de învăţământ, fără drept de reînscriere pentru o perioadă de timp, se aplică elevilor din învăţământul secundar superior, din anul de completare şi din învăţământul postliceal pentru abateri deosebit de grave.
(2) Aplicarea sancţiunii şi stabilirea duratei se fac de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la propunerea motivată a consiliului profesoral.
(3) Sancţiunea se consemnează în registrul de procese-verbale al consiliului profesoral, în catalogul clasei, în registrul de evidenţă al elevilor şi în registrul matricol.
(4) Sancţiunea se comunică, de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în scris, sub semnătură, părintelui/tutorelui legal şi elevului, dacă acesta a împlinit 18 ani.
(5) Sancţiunea este însoţită de scăderea notei la purtare sub 6,00.
Art.130. (1) Dacă elevul căruia i s-a aplicat o sancţiune menţionată la articolele 120-123 dă dovadă de un comportament ireproşabil pe o perioadă de cel puţin 8 săptămâni de şcoală până la încheierea semestrului/anului şcolar, prevederea privind scăderea notei la purtare, asociată sancţiunii, se poate anula.
(2) Anularea este decisă de cel care a aplicat sancţiunea.Art.133. (1) Contestaţiile împotriva sancţiunilor prevăzute la art. 119-128 se adresează, în scris, consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, în termen de 5 zile de la aplicarea sancţiunii.
(2) Contestaţia se soluţionează în termen de 30 de zile de la depunerea acesteia la secretariatul unităţii de învăţământ.
(3) Hotărârea consiliului de administraţie este definitivă.
Art. 134. Sancţiunea prevăzută la art. 129 este definitivă şi poate fi contestată, în conformitate cu dispoziţiile Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990, cu modificările şi completările ulterioare.
Cel mai bine este ca parintii sa incerce o rerolvare.
daca acela e singurul motiv al exmatricularii, decizia scolii nu ar fi intemeiata, fapa neavand un caracter atat de grav cum prevede Regulamentul... Discuta cu directorul, cere-ti iertare, promite ca nu se va mai repeta, parintii sa intervina si ei...pentru contestatie nu ai nevoie de un model special. Trebuie doar sa-ti sustii cauza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se poate inscrie la liceu un elev exmatriculat? bebe.apostol bebe.apostol Daca un liceean a fost exmatriculat dupa primul semestru,cand se poate inscrie din nou la alt liceu?Multumesc anticipat pt.raspunsuri. (vezi toată discuția)