Buna ziua. As dori si eu sa stiu cat costa un metru cub de apa rece , mentionez ca locuiesc in Constanta , la bloc, ca am vazut diferente de la o asociatie la alta. si ar mai fi ceva cum se calculeaza agentul termic? Va multumesc
Valoarea consumului individual se calculeaza referitor la pretul din factura.
Apoi diferenta rezultata din scaderea valorii consumului individual din valoarea facturii se imparte conform cu regulamentul stabilit in asociatia dv. dupa unul dintre criteriile urmatoare:
- cota-parte indiviza (suprafata);
- numar persoane;
- consum;
sau
- o combinatie intre criteriile de mai sus.
Multumesc mult. La asociatia noastra se imparte valoarea facturii la consumul de apa declarat de locatari, rezultand un pret mai mare decat cel facturat de RAJA. Reiese ca cei care consuma mai multa apa platesc mai mult. Diferenta de apometre sau pierderea nu se comunica. Nu mi se pare corect acest mod de calcul. Presedintele si contabila nu vrea sa dea multe explicatii nici copii acte.Cum pot sa cer o verificare contabila/audit a acestei asociatii? Sau sa reclam acest abuz?
La ce va referiti cand spuneti "abuz"? Ce ati vrea sa se verifice?
Faptul ca nu vi se permite accesul liber la documente, ca nu vi se dau explicatii trebuie sa-l probati mai inainte de toate.
Faceti o solicitare scrisa in doua exemplare (din care unul, inregistrat, semnat si stampilat de presedinta, ramane la dv.) in care solicitati sa vi se arate..... si aici insirati documentele pe care doriti sa le vedeti. In mod normal ar trebui sa vi se raspunda tot in scris. Asa ati putea avea o dovada ca vi se refuza dreptul de a vedea actele asociatiei.
La primarie puteti reclama.
Verificarea contabila o puteti face daca ati schimba presedintele. Altfel nu vad cum ati putea razbate de unul singur.
Diferenta astfel calculata - la consum - este cel mai simplu mod de a calcula si care nu implica batai de cap pentru cel care o face, in schimb implica multi bani (proportional cu cota de intretinere) de la cei care consuma mai multa apa.
Nu, nu este o modalitate corecta de a limita acest calcul numai la acest criteriu.
Multumesc pentru raspuns,
In caz ca Dl. Presedinte nu vrea sa-mi inregistreze cererea si nici sa-mi dea de buna voie copii de pe actele solicitate, ramane sa sesizez primaria. Presedintele nostru e foarte secretos cand cineva il intreaba cum sa cheltuit fondul de reparatii sau cum sa organizat vre-o licitatie pt.unele lucrari.
vad ca e ceva lume din constanta. vroiam si eu o lamurire. tot blocul are repartitoare, la subsol e curat luna(adica nu-s pierderi)
de ce cand am dat apa rece 0 mi s-a pus 3 mc din oficiu?
am observat ca pe fiecare luna mi se adauga intre 2-4 mc apa rece dar nu stiu motivul exact. ma poate lamuri careva?
multumesc anticipat
Apa calda, pret
vladanicu
buna ziua ma numesc vlada nicu nu am anteles de ce platesc apa calda 21 lei metru cub si celelante scari platesc 18lei si anul trecut am platit 25 lei ... (vezi toată discuția)