Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat lui.Mentionez ca in urma batailor am plecat din domiciliu comun insa copilul nu am putut sa-l iau cu mine fiindca ca a recurs la forta fizica.M-am mutat in chirie cu un bun prieten si instanta a motivat ca ,copilul are mai bune conditii la tata si ar avea o trauma schimbandu-i mediul in care a crescut,ca nu s-ar putea acomoda cu barbatul cu care eu locuiesc.M-a surprins decizia Instantei tinand cont de tinuta mea morala,locul meu de munca -invatamant.Pe tot parcursul procesului am incercat pe toate caile sa iau legatura cu copilul insa nu mi-a fost permis de fostul si invatatoarea de la scoala unde e inscris copilul. Vreau sa deschid proces de reincredintare,ce sanse am si cum sa ma pregatesc pt.proces?Multumesc.
e destul de greu de obtinut o reincredintare cand conditiile ce au stat la baza hot de incredintare nu s-au schimbat. aveti nevoie de un avocat bun
ar fi bine sa incepeti si partajul.
cati ani are copilul ? poate il audiaza judecatorul si aveti un atu daca ar vrea sa stea la dvs
drept de vizita puteti solicita pe calea ordonantei presidentiale, sa aveti drept de vizita pe perioada procesului de reincredintare
Da, este necesara solicitarea de a fi efectuata ancheta sociala la domiciliul dvs., pentru ca instanta sa poate verifica conditiile pe care le puteti oferi minorului pe perioada vizitelor la domiciliul dvs.