avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire, abuz de incredere, furt de identitate sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire, abuz de incredere, furt de identitate sau toate trei???

Buna ziua,
Povestea mea incepe in septembrie 2010, cand am cunoscut un individ, langa care mi-am dat seama ca nu am ce cauta si am pus capat relatiei la sfarsitul lunii noiembrie2011, atat la telefon cat si prin mail. acum, acest individ mi-a facut cont pe un site de matrimoniale unde a postat poze cu mine, dar si cu fiica mea minora. inainte de acest cont am primit mesaje de la el :"nu scapi de mine decat daca mori". Prietenul meu a avut o discutie telefonioca, cu acest individ si la telefon a spus ca a inteles, ca se retrage, ca-i pare bine ca sunt fericita...etc... insa nu inceteaza sa sune cu identitate ascunsa si nu vorbeste, ba mai mult, a dat numarul meu la toti indivizii de pe site-ul respectiv. Apoi a facut un filmulet cu pozele mele si l-a postat pe youtube. Tin sa mentionez ca pozele sunt decente, insa sunt publice fara acordul meu si este vorba in principal de poze cu un copil minor. Ce masuri pot fi luate impotriva acestui individ si care ar fi pasii de urmat in acest caz?
Tin sa mentionez ca am arhiva cu toate discutiile avute pe messenger, mailurile de la si catre acest individ si print screen cu ce poze a postat pe siteul de matrimoniale. Acest individ este casatorit si in urma discutiilor telefonice avute cu sotia lui se pare ca aceasta "ii tine trena" si nu are nimic pro sau contra de spus.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dumneavoastra!
Pentru orice detalii va stau la dispozitie,si va rog ajutati-ma sa scap de un nemernic!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:28, 31 Ianuarie 2011
Daca consideratin ca v-a fost lezata imaginea,puteti formula o actiune civila in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.prin care sa solicitati despagubiri sau/si daune morale pentru aceasta.
Despagubirile va vor fi acordate in masura in care acestea vor fi dovedite cu probe(acte,interogatoriu,martori,eventual expertza).
Trebuie sa timbrati actiunea la valoarea pretentiilor emise.
cum ramane cu amenintarile cu moartea pe care le-am primit de la el atat telefonic cat si prin sms?
citez:"nu scapi de mine decat daca mori si nici atunci nu garantez";"fereste-te de omul care nu mai are nimic de pierdut"
Daca veti putea sa le dovediti cu probe(acte,martori,alte probe acceptate de lege),formulati la politia pe raza careia domiciliati ol plangere penala pentru amenintare impotriva celui care v-a fost prieten.
Puteti cere acele despagubiri in cadrul acelei plangeri,in cadrul careia va constituiti parte civila pentru respectivele sume.
Pentru ca foloseste pozele cu mine si copilul meu nu poate fi actionat in justitie, pentru ca imi da numerele de telefon la toti cei de pe situl de matrimoniale nu raspunde penal? pot solicita in aceeasi plangere sa imi fie inregistrate conversatiile? compania de telefonie mobila imi poate furniza o lista cu apelurile primite, dar poate fi folosita in instanta? persoanele care m-au sunat nu pot fi citate ca martori? multumesc!
Puteti folosi orice proba acceptata de lege,in afara celor uzuale(acte,martori,expertize).
In asemenea situatii,nu se admit cererile de inregistrare ale convorbirilor.
Inregistrati-le dvs si daca instanta va primi aceste prone,ele vor trebui atestate ,fie prin expertiza,fie prin intermediul unui laborator specializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire sau santaj? caceramona caceramona buna ziua, am o prietena care are probleme cu fostul prieten , dupa ce a decis sa se desparta de el pt ca o batea .. acesta nu ii da pace a facut rost de ... (vezi toată discuția)
Santaj lihuanamaria lihuanamaria fostul meu iubit are niste poze intime cu mine,m-a amenintat ca le va posta pe un site daca nu o sa vorbesc cu el.ce pot sa fac sa nu le posteze? (vezi toată discuția)
Hartuire psihologica nemultumita nemultumita Bună ziua! Am o problemă serioasă cu un fost profesor de-al meu. Mă hărțuiește psihic de trei ani pentru că actuala lui prietenă a aflat că a vorbit ... (vezi toată discuția)