avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa trec copilul pe numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa trec copilul pe numele meu

Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de pensie alimentara din partea tatalui deoarece nu i s-a cerut ).Tatal copilului este de acord cu cererea mea de a-l trece pe numele meu.

CE TREBUIE SA FAC?????

Multumesc!
Buna!...am si eu nevoie de o indrumare!.
Am o fetita de 10 ani,care nu a fost recunoscuta de tatal biologic (cu care nu am fost casatorita)...Din anumite motive pana nu nascusem m-am casatorit cu alt barbat si la nasterea fetitei a recunoscut-o el...dupa ceva timp au intervenit neîntelegerile si am divortat....divortul a durat cam 2 ani si ceva ,pt ca nu dadeam de fostul si nici nu avea o adresa stabila...intr-un final cu greu am reusit de am divortat la care toate drepturile fetei sunt la mine,el fiind doar cu numele!Acum 4 ani m-am recasatorit,dupa care am vorbit cu o Avocata despre schimbarea numelui ....A facut dosarul cu actele necesare spre adoptie pentru care am cheltuit o gramada de bani(ceea ce nu contau mai mult decat fata sa fie pe numele nostru)dar din pacate dupa ce i-am dat banii doamnei Avocate nu am mai primit nici un raspuns si nu am mai putut da de dânsa....Acum pe mine ca mama ma macina gandul ca fetita mea poarta numele unui strain practic...Siii as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez,sa o pot trece macar pe numele meu de fata?(sa pit fi linistita si sa nu mai ajung la asfel de situatii)ma gandesc ca poate nu a fost sa fie sa o trec pe numele nostru,,,"viata are multe surprize placute si neplacute"...
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
Larisaeve89, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)