Lucrez şofer la o firmă privată pe un matiz. Zillele trecute când am ajuns la garaj, şeful mi-a zis să las maşina pe care lucrez şi să iau o maşina nouă de marfă ca să plec cu ea la Mangalia. Pe drum m-a oprit un agent de circulaţie şi mi-a întocmit proces verbal cf.art.85 alin.2 din OUG 195/2002, deoarece numerele de circulaţie provizorii expirase de două zile. Dosarul a fost trimis la procuror iar eu nu ştiu la ce să mă aştept. Vă rog, cine poate, să-mi dea sfaturi utile. Vă mulşumesc!
Intradevar:
Art. 85. -
(1) Punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Legiuitorul nu a prevazut situatia conducerii unui autovehicul cu numere expirate. Nu puteti fi pedepsit intrucat nu ati incalcat nicio prevedere regulamentara.
Problema "expirarii" nu poate fi asimilata cu cea a "lipsei". Aceasta afirmatie o argumentez prin faptul ca Codul Rutier incadreaza ca infractiune "lipsa permisului de conducere", dar ca contraventie conducerea cu "permisul expirat".
Se impune asistenta unui avocat specializat.
Succes