avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie

Buna ziua,

Am fost sanctiunat cu avertisment de catre politie, pentru savarsirea infractiunii de proferare de injurii si savarsirea de acte de violenta conform art.2 pct.1 din L61/1991.Vreau sa contest p-v ul deoarece nu este adevarat.La ora si la locul respectiv nu am fost prezent si nu am savarsit astfel de fapte.Pot demonstra cu martori.Nici vorba de stfel de acte, nici macar nu eram la locul faptei in acel moment.Toata plangerea se bazeaza pe marturia a 2 martori "platiti" de reclamanta.Merg pana la plangere penala impotriva martorilor pentru marturie mincinoasa.Spunetim-mi cum ajung pana acolo?Trebuie sa contest PV-ul, si mai apoi pot intra in posesia declaratiilor pentru a putea face plangere penala?Spuneti-mi, se poate folosi testul cu poligraful pentru a arata ca martorii mint, sau este suficienta audierea lor?Ce mijloace am pentru a-i demasca pe mincinosi?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:36, 1 Februarie 2011
In termen de 15 zile de la semnarea/primirea prin posta a procesului verbal de contraventie,formulati contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Sarcina probatiunii apartine politiei,dvs,urmnand sa dovediti cu martori sau cu alte probe ca in momentul in care vi se imputa savarsirea contraventiei,va aflati in alt loc.
Invocati si declaratiile mincinoase ale martorilor care au fost inserati in procesul verbal.
Formulati in acelasi timp la parchetul competent teritorial,plangere penala impotriva martorilor pentru marturie mincinoasa,doar daca este vorba despre martorii inserati in procesul verbal.
Solicitati instantei care judeca contestatia dvs sa suspende judecarea cauzei pana la terminarea cercetarilor penale pentru marturie mincinoasa,depunand la instanta si un certificat de la parchet prin care se atesta ca ati introdus respectiva plangere penala.
Testul cu poligraful sau cu detectorul de minciuni,nu poate constitui o proba,decat coroborat cu alte probe.
Pe de alta parte,persoanele a caror testare se solicita,pot refuza sa faca testul in mod legal.
Mijloacele de proba pentru a arata ca martorii au mintit,pot fi acte sau alti martori,orice alte probe acceptate de lege , care atesta ca nu va aflati la locul unde vi se imputa ca ati savarsit contraventia.
Va multumesc.
Nu am auzit ca in cadrul unei plangeri contraventionale sa se dispuna de instanta testul poligraf dar as considera corect daca s-ar proceda asa.
Prea a inceput sa se minta mult si cu nerusinare in ceea ce ii priveste pe martori.
Din punctul de vedere al user-ului,astfel cum rezulta din relatarea sa amanda contraventionala i-a fost aplicata in lipsa,pe baza marturiei mincinoase a unor persoane.
Daca aceste persoane sunt inscrise pe procesul verbal de contraventie,iar politia le-a luat si declaratii scrise,atunci cererea pare admisibila.
Cererea este admisibila dar daca exista 2 martori carenu declara adevarul si 2 martori care spunn adevarul sistemul juridic roman se afla in mare dificultate.
Depinde daca declaratiile martorilor apararii duc catre prezumtia de nevinovatie...

Cat priveste poligraful ramane la aprecierea instantei civile...

Alte discuții în legătură

Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cercetasa cercetasa problema vatamare corporala martorii partii civile(vatamate) din proces nu au fost de fata dar au declarat asa cum a vrut vatamatul cum pot gasi solutii sa ... (vezi toată discuția)
Nevinovat (acuzat pentru declaratie mincinoasa) adrian marius adrian marius buna seara as vrea sa stiu si eu ce e cel mai bine de facut in cazul in care eu am fost martor la un accidend si am zis tot ce am vazut si zica sa ajuns la ... (vezi toată discuția)