avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de inmormintare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de inmormintare

Buna ziua!Poate o persoana cu ajutor social sa beneficieze de ajutor de inmormantare?(mentionez ca nu a avut carte de munca niciodata).Multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:51, 31 Ianuarie 2011
Poate beneficia, luati legatura cu Primaria de care apartine.
Interventie moderator:
:rtfm:
elena79:
1. Pentru intrebari pe aceeasi tema nu mai deschideti un topic nou.
2. Intrati tot pe acesta si folositi butonul "raspunde" si continuati ce doriti sa mai intrebati.

elena79 a scris:
va multumesc frumos.Din pacate am fost la primarie si ni s-a spus ca nu are dreptul la nimic.Ne paseaza de la primarie la CASA DE PENSII si invers.Exista vreo lege?ca sa pot argumenta daca mai merg.Noi care am suportat cheltuielile de inmormintare nu putem beneficia de o''decontare''?


Atunci spuneti daca dvs. sunteti salariati si daca decedata este ruda cu dvs. (ce grad de rudenie).
dar unde trebuie mers pana la urma?noi suntem stranepotii ei.
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede acordarea unui ajutor de deces:
Art. 126
(1) Asiguratul sau pensionarul beneficiaza de ajutor de deces in cazul decesului unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

(2) Se considera membru de familie, in sensul prezentei legi:
a) sotul;
b) copiii proprii, copiii adoptati, copiii aflati in plasament familial sau cei incredintati spre crestere si educare familiei, in varsta de pana la 18 ani sau, daca isi continua studiile, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani, precum si copiii incapabili de munca, indiferent de varsta, daca si-au pierdut capacitatea de munca inaintea varstelor mentionate;
c) parintii si bunicii oricaruia dintre soti.

2. Daca dvs. sunteti asigurata la pensie (adica sunteti salariata, in somaj sau alta forma de asigurare la pensie) mergeti la Casa de Pensii de care apartineti si intrebati pentru ca in articolul de mai sus nu se pomeneste de strabunici ci numai de parinti si bunici. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare! sofia1975 sofia1975 o persoana este salariat al unei societati cu un sindicat puternic.Are o\\" relatie\\" de 10 ani ,un copil impreuna dar nu au oficializat relatia ... (vezi toată discuția)
Acordarea ajutorului de inmormintare udreaadrian udreaadrian mama mea a decedat era inscrisa la ajutor social . puteti sa imi spunetii va rog daca poate beneficia de ajutor de inmormintare cineva di familie. (vezi toată discuția)
Ajutor de deces maria iordache maria iordache Buna ziua! As dori si eu un raspuns in legatura cu intrarea in posesia ajutorului de inmormantare. Mama mea pensionata fiind s-a ocupat de tot ce tine ... (vezi toată discuția)