avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

data iesirii la pensie

- nascut la 17.12.1950
- pensionat cu gradul II de invaliditate la 01.02.2001
- 22 de ani si 2 luni vechime in munca din care 16 ani - grupa a II-a
- Facultate de Studii superioare de 4 ani si 10 luni,
- Stagiu Militar cu termen redus de 6 luni.
Fata de aceste date, va rog sa imi precizati cand am dreptul sa depun dosarul de pensionare pentru limita de varsta.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 1 Februarie 2011
Limita de varsta la 65 de ani.Nu puteti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare,deoarece nu ati indeplinit conditia stagiului compet de cotizare(35).
Vă mulţumesc pentru amabilitatea de a-mi răspunde atât de prompt. Aş mai vrea să vă întreb dacă perioada celor 10 ani de invaliditate, gradul II este considerată stagiu de cotizare şi cât reprezintă aceasta.
Vă mulţumesc
Pensia de invaliditate(pe toata durata ei) intra in calculul pensiei la limita de varsta,fiind stagiu asimilat.
Multumesc mult de tot. Dar am o nelamurire: in acesta situatie 22 ani si 2 luni de munca (din care 16 ani grupa a II-a) + perioade asimilate (facultate 4 ani si 10 luni, stagiu militar cu termen redus 6 luni, 10 ani invaliditate gradul II) nu dau stagiu complet de cotizare? Mentionez ca sunt pensionar cu grad de invaliditate II din 01.02.2001.
Cu multumiri
Pentru perioadele asimilate stagiului de cotizare, pe care le-ati pomenit, persoana nu a platit contributie pentru pensie si nu fac parte din perioadele care compun stagiul complet de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta de pensionare asandulescu asandulescu Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare AdrianaStefaniaDragomir AdrianaStefaniaDragomir Buna ziua, Sunt nascuta pe 09. 07.1957, actualmente pensionata gradul II cu pensie revizuibila incepand cu 05. 03. 2010. Pe decizia de pensionare de boala, ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei de invaliditate soimumircea soimumircea Am un stagiu de cotizare efectv de 33 ani si 4 luni.Am facut facultatea la zi 5ani,si stagiul militar cu termen redus de 9 luni (inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)