avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat fara interes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat fara interes

Buna ziua,

Poate este cineva care ma poate ajuta cu ceeace urmeaza, Sunt in divort de sotul meu dar din pacate am dat peste un avocat care la inceput mi-a promis marea cu sarea ca sa aflu de fapt ca nu e asa, Am citit dosarul de la tribunal si am avut marea bucurie sa a aflu ca nu exista nici o chitanta (pentru partaj, etc) avind in vedere ca i-am achitat D-lui Avocat suma ceruta pentru aceasta taxa, ca dosarul de divort a fost depus dupa ce m-a asigurat ca pot pleca din casa fara nici o grija ca dosarul a fost depus, problema mea este cum il pot schimba , cum imi pot recupera banii achitati (din pacate nu am nimic la mina prin care reiese ca i-am achitat toti banii in avans, v-a fi cuvintul meu impotriva lui.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latifa , utilizator 22:09, 5 Februarie 2011
romascanu a scris:

1. Ati verificat macar daca "domnul avocat" este cu adevarat avocat? (ati vazut vreo legitimatie/card de identitate pentru avocat, ati verificat vreun tablou al avocatilor?). Nu de alta, dar avocatul asista/reprezinta in baza imputernicirii avocatiale, nu in baza procurilor notariale.

2. Taxa de timbru pentru partaj nu-i chiar 2 lei si NU I SE DA AVOCATULUI.
Taxa se plateste in contul bugetului local si se inmaneaza avocatului ...chitanta.

3. Daca alergati dupa ..."marea cu sarea" si eventual ieftina (la nivel de vorbe initiale ...ca pe urma...) atunci nu e de mirare ca vi se intampla astfel de lucruri.

4. De ce acceptati sa achitati onorarii fara contract!?


Buna ziua,

Nu vreau sa supar pe nimeni cu ceea ce urmeaza dar NU AM VRUT MAREA CU SAREA PE BANI PUTINI, cind am spus ca mi s-a promis marea cu sarea a fost ca divortul se va termina in termen scurt, fara obstacole, si fara aminari, de aceea am si platit o suma de bani mai mare. Da am verificat daca D-nl avocat face parte dintr-un barou ceva, nu nu am discutat cu asistente sau femei de serviciu ci cu dinsul, din pacate nu sunt trecuta prin sute de divorturi ca sa stiu cum si unde sunt achitate taxele de accea mi-am Angajat AVOCAT sa se ocupe de divort daca vroiam sa alerg ca zuza nebuna peste tot si sa fiu trimisa de la o usa la alta nu imi mai angajam avocat. vorba aia cind te duci la magazin nu iti bati tu singur produsele la casa exista personal angajat sa faca acest lucru. Fiecare om care are o meserie/functie stie cum se invirt lucrurile in meseria/functia lui. DE ce am achitat banii fara contract aici a fost greseala mea ca am avut incredere in Avocat cel putin am sperat ca macar Avocatii nu sunt corupti, si avind in vedere ca a mi-a fost recomandat cu mare fast.
Daca stiam cum stau lucrurile nu mai apelam nici la acest forum cu intrebari. Apropo de intrebari inca o problema, Am achizitionat o masina in lizing in timpul casniciei, cum se procedeaza la partaj cu acest bun? cit la % din valoatrea bunului se i-a in calcul, toat suma sau cit a fost achitat pina in momentul intoduceri divortului(specific ca bunul nu mai este proprietatea noastra datorita neachitarii ratelor)
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
latifa, utilizator
@ julius jr & latifa

... Dar a avut vreodata curiozitatea sa vada cati avocati elibereaza chitante pentru onorariul platit???? ...
... Da am verificat daca D-nl avocat face parte dintr-un barou ceva ...


Cati elibereaza chitante pentru onorariul incasat? Destui, chiar daca nu-s cei mai ieftini" :yes:
face parte dintr-un barou ceva ... :stunned: concret: din care barou? ca-l gasiti pe net imediat.
daca romanii n-ar fi in medie "ahtiati" dupa mici aranjamente care par la inceput ieftine si avantajoase ...
avocatii care lucreaza numai in baza unui contract si taie chitanta pentru bani sunt suficient de multi ... insa cel care plateste 10% la CAA+ 6,5 % la sanatate + 16% impozit adica 32,5 % din suma incasata va accepta un o cauza pentru o suma mai mare ... sa zicem 1000 lei in vreme ce descurcaretul va face "un discount" pentru client pana la 750 lei sau chiar mai jos ... sigur, cand e vorba sa probam contractul si sumele acordate "descurcaretului" e ceva mai greu
@u.b.i.k. Toata stima D_lor Avocati,dar ca fapt divers,eu nu am cerut nici-un ,,aranjament",am mers doar pe mina avocatului meu si pe sfaturile lui si nici onorariul de 2200 ron+500 pt dosar rezultat in urma plingerii penale facute pt fals in inscrisuri la sfatul avocatului,nu mi se pare un fleac de suma! Care avocat acum nu mai are acelasi interes ca inainte de a-si lua banii! Pentru ca pina acum i-am achitat 90% din bani! Fara nici un fel de chitanta! Si da! Face parte dintr-un barou de avocati! Iar acum dupa dosar civil suspendat la inceputul lui 2009,in urma aparitiei dosarului penal,dosar civil care a avut un termen de perimare in 2010,cred ca urmeaza a doua perimare cit de curind,l-am rugat sa mearga la parchet sa incercam sa iutim un pic cercetarile,el imi spune:- Da ce ce sa grabim procurorul? Mai bine mai asteptam!" Oare e corect? Sau fiind vorba de cercetarea unui primar care a falsificat niste acte si in urma intilnirii avocatului meu cu acest primar......s-au mai schimbat ,,opiniile"! Concluzie: -Sint oameni care platesc pentru ceea ce nu stiu ei sa faca,dar cei care{nu toti}sint platiti pt asta isi pierd interesul dupa ce incaseaza banii!!Cu stima
.....Apropo de intrebari inca o problema, Am achizitionat o masina in lizing in timpul casniciei, cum se procedeaza la partaj cu acest bun? cit la % din valoatrea bunului se i-a in calcul, toat suma sau cit a fost achitat pina in momentul intoduceri divortului(specific ca bunul nu mai este proprietatea noastra datorita neachitarii ratelor)
Va multumesc



Ma ajuta cineva cu raspuns la aceasta intrebare??

Va multumesc.
Puneti separat intrebarea despre leasing (la dreptul familiei), nu amestecati subiectele.

Alte discuții în legătură

Partaj lizing. latifa latifa Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns la intrebarea: Am achizitionat o masina in lizing in timpul casniciei, cum se procedeaza la ... (vezi toată discuția)
Contractul de asistenta juridica dodorel62 dodorel62 1.Era normal ca atunci cand ai un proces de partaj bunuri si casa avocatul pe care il pui sa incheie un contract de asistenta juridica intre mine si el si ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Acesol Acesol Vroiam sa stiu si eu daca contractul cu avocatul si respectivul onarariu are termen de valabilitate? Am angajat un avocat pentru procesul de divorț si partaj ... (vezi toată discuția)