avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... grile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

grile

constituie bunuri fara stapan?
a) lucrul parasit timp de un an de zile de catre titularul sau
b)mostenirea vacanta
c) bunurile uitate in locuri publice
Cel mai recent răspuns: ContSters110969 , utilizator 11:10, 2 Februarie 2011
a)
pai de ce? argumente...!!!
Drept Civil
Lucru al carui titular este necunoscut sau absent
si care a fost parasit, abandonat, timp de un an. Acest termen curge de la data ultimului act de administrare sau de conservare, savarsit de titular, de sotul, descendentii acestuia, de catre un coproprietar ori alta persoana avand un mandat cu data certa, iar in cazul cand nu exista un atare act, de la data inregistrarii procesului-verbal intocmit de organul financiar, prin care se constata ca bunul a fost parasit. Bunurile fara stapan devin proprietate de stat. Sunt considerate bunuri fara stapan urmatoarele lucruri: bunurile gasite si predate politiei, daca nu au fost ridicate in termen de trei luni de la predare de catre persoanele care le-au pierdut; bunurile mobile parasite in locuri publice de catre detinatorii lor, daca nu se poate stabili imediat identitatea detinatorilor; bunurile intrate in tara si destinate unor persoane fizice sau unor organizatii, altele decat cele de stat, ramase nevamuite in termen legal din culpa destinatarilor; bunuri aflate in pastrarea unor institutii si pe care proprietarii nu le-au ridicat in termenele prevazute de normele legale care reglementeaza aceasta pastrare.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
doberv, utilizator
intrebarea trebuia sa fie asa....constituie bunuri mobile fara stapan?, intrebarea nu face diferenta intre bunuri mobile sau imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri mobile danyelama danyelama In speranta ca am postat subiectul unde trebuia va adresez urmatoarea rugaminte. Pe scurt in noiembrie 2007 am incheiat un act de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Furtul cartii de munca ramona21 ramona21 as avea intrebarea aceasta pentru practicieni in special, poate v-ati confruntat cu o problema asemanatoare. cartea de munca poate constitui obiect material ... (vezi toată discuția)
Valorificare bunuri abandonate cu cota indiviza mhulea mhulea Salut, Sunt proprietarul parterului unui imobil P+1, si a unei cote indiviza de 1/2 din teren ( exista si teren liber de constructie circa 80mp ). Bunul de ... (vezi toată discuția)