avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacuri la uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacuri la uzucapiune

Buna seara,
Daca dobanditorul uzucapiunii prin prescriptie de 10 ani indeplineste suta la suta conditiile posesiei:
1. Just titlu
2. Posesie netulburata
3. Posesie neviciata
4. Posesie de buna credinta
5. Posesie publica
6. Posesie continua

exista vreo situatie anume care sa poata afecta dobandirea dreptului de a uzucapa si in ce fel?
VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
oitaus78, utilizator
Cel mai recent răspuns: oitaus78 , utilizator 20:10, 31 Ianuarie 2011
Ar fi una: aceea in care adevaratul proprietar nu ar fi locuit in aceeasi localitate , unde este situat bunul, in perioada posesiei de catre dvs. a imobilului sau.
emma_woodhouse a scris:

Ar fi una: aceea in care adevaratul proprietar nu ar fi locuit in aceeasi localitate , unde este situat bunul, in perioada posesiei de catre dvs. a imobilului sau.

A afirmat ca este posesie neviciata.
Pai da, este neviciata , dar pentru a uzucapa prin posesia de 10 ani , chiar in conditiile unei posesii neviciate, se cere aceasta conditie:ca proprietarul sa nu fi locuit in raza tribunalului judetean de la locul situarii imobilului.Daca a locuit acolo si nu si-a revendicat bunul, posesia nu se intrerupe.
Va multumesc mult chiar daca raspunsul nu-mi este pe plac. Proprietarul este domiciliat in alt judet decat cel unde este situat imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu cum poate deveni o persoana proprietar asupra unui imobil,daca au trecut 35 de ani de cand a cumparat acest imobil,insa fara forme ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune iulia39 iulia39 un avocat mi-a cerut 1500 euro pentru a-mi rezolva un caz de uzucapiune.mi-a garantat suta la suta ca am sa obtin titlul de proprietar in baza acestei legi de ... (vezi toată discuția)