avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel cu numar ascuns
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel cu numar ascuns

Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se solutioneaza problema la politie si este caz de dosar penal. As dori sa aflu care este clauza penala si ce articol se invoca din codul penal.
xuser a scris:

Silvana,

Poi incerca draga mea. Ia un telefon inchide-l si apeleaza-te cu nr. ascuns, sa vezi daca-ti afiseaza sau nu nr. care te-a sunat :)) =D>=D>=D>=D>

Am incercat,in doua retele si aveti dreptate.Pacat ca nu avem posibilitatea sa ne edificam....:(
In Romania nu exista un data base sa inregistreze apelurile telefonice din cate stiu.Si chiar daca ar exista in mod neoficial nu sunt destule resurse sa inregistreze un volum mare de date.
Am putea lua exemplul italienilor.La ei iti poti cumpara maxim 5 numere indiferent de retea si doar cu actele (la ei se foloseste codice fiscale).Toate apelurile lor sunt inregistrate si motivele cred ca sunt bine cunoscute.Sunt anumite cuvinte care declanseaza automat inregistrarea.
>been there done that<
Urmati sfatul colegilor .Schimbati numarul sau pur si simplu noaptea inchideti telefonul.Am observat ca la majoritatea telefoanelor daca ii setati alarma la o anumita ora si il inchideti , el se va deschide automat la ora setata.
De ce sa isi schimbe numarul?
De fiecare data cand ni se intampla ceva sa fugim?
Sa afle cine o suna,deoarece e foarte simplu,si sa rezolve problema.

De ce sa fim lasi.
Daca doreste sa ii faca vre-un rau,poate sa il faca si daca isi schimba numarul.
Alexandru-Gabriel a scris:

In Romania nu exista un data base sa inregistreze apelurile telefonice din cate stiu.Si chiar daca ar exista in mod neoficial nu sunt destule resurse sa inregistreze un volum mare de date.
Am putea lua exemplul italienilor.La ei iti poti cumpara maxim 5 numere indiferent de retea si doar cu actele (la ei se foloseste codice fiscale).Toate apelurile lor sunt inregistrate si motivele cred ca sunt bine cunoscute.Sunt anumite cuvinte care declanseaza automat inregistrarea.
>been there done that<
Urmati sfatul colegilor .Schimbati numarul sau pur si simplu noaptea inchideti telefonul.Am observat ca la majoritatea telefoanelor daca ii setati alarma la o anumita ora si il inchideti , el se va deschide automat la ora setata.

In Romania crezi ca nu e la fel? Crezi ca in Romania, daca dai un telefon nu se inregistreaza convorbirea integrala? Si nu e nici pe departe scump. 1 minut de convorbiri ocupa cam 250kb pe hardisk. Deci o convorbire de 4 minute ar dura 1 Mb. Pe un hardisk de 1GB (nu se mai fabrica de vreo 15 ani hardiskuri asa mici) s-ar salva 1000 de convorbiri, iar pe unul de 1 Terra 1 milion. (si nu toate convorbirile tin 4 minute). Costului unui hardisk de 1 Terra e foarte ieftin. In magazine costa in jur de 350 lei, scadeti taxele vamele (ca doar is facute in China), scadeti adaosul de 30%, scadeti TVA-ul 24%, si vedeti cam la ce pret se poate cumpara un astfel de hard, fara negocieri in prealabil cu producatorul... Singura problema este ca in Romania aceste inregistrari nu sunt destinate publicului larg... in Romania mai nou lasam talharii si violatarii afara (ori cu suspendare, ori cu control judiciar), cercetam oameni cu 50 de dosare penale in libertate (pt. ca nu prezinta pericol public), daca iei bataie primesti multe amenintari/bataie de cap si in cele din urma 10 milioane despagubiri morale, multe alte cheltuieli iti vor fi refuzate de catre judecator drept "neintemeiate", iar daca se va intampla sa fii aruncat in ceva apa, in 99% de cazuri politia va zice 's-a sinucis'.... chiar nu se ia masura de arestare preventiva decat in cazurile care apar la TVA (gen asistenta medicala care a mers la wc in timpul programului) sau a tipului care a aparut la TV ca l-a lovit pe unul in discoteca. Stiti cate lume primeste un pumn in fiecare vineri seara in discoteca, iar politia nici macar nu ii pune catusele pe mana la agresor?

Din pacate asta e realitatea :)

Iar ca sa dau un raspuns si eu la cel care a deschis topicul : NU, frate, poti face 1000 de plangeri, in Romania hartuirea este perfect legala! Poti sa suni pe cineva de 1000 de ori sa-i dai 1000 de mesaje cu "te iubesc" si inca 1000 cu "te urasc", poti urmari pe cineva pe strada in fiecare zi, il poti poza non stop, e perfect legal. Noul cod prevede sactiune pentru asa ceva, insa nu e pus in aplicare. Se zvoneste ca va fi pus in aplicare prin octombrie 2011, insa .... Romania mai are o mica aventura cu "noul cod penal din 2004" (daca retin bine), tot votat, tot publicat in monitorul oficial, dar niciodata pus in aplicare.
Bai mai mult de atat, am o prietena, pe care fostul o tot ameninta/injura non-stop, si la mobil si la fix, si pe numarul lui maicasa de mobil. O astepta cand iese din casa, putea biata fata sa mearga la scoala doar cu taicasau.
S-au dus la politie... stii ce i s-a spus?Ca nu poate face nimic contra acelui individ. I-au spus ca trebuie ca ala sa faca ceva, ca politia nu poate face nimic atata timp cat totul se rezuma la vorbe si nu la fapte.
Mda... tare :)))

Oricine nu ma crede, se poate uita pe
[ link extern ]
sa vada ce pedepse se da daca cineva te baga saptamani/luni bune in spital, cat se da pt. viol despagubiri morale, si nu ... nu in ultimul rol, sa cautati si la obiectul cauzei "omorul" sa vedeti si cat "costa o viata de om in Romania".

Cazurile astea cu amenintari sunat noapte de 10 ori astea nici macar nu sunt "analizate" in RO. Speri dragul/draga mea sa nu crezi ca daca iti da cineva cu bota in cap si iei 10 zile de ingrijiri medicale (de la legist, chiar daca tie iti trebuie 30 sa te vindeci [alta poveste]) , iar procurorul ii da acelui individ NUP (neinceperea urmaririi penale), are sa se ocupe sistemul judiciar ca te ameninta cineva :)) [dupa pararea mea sa suni de 1000 ori pe cineva e tot intimidare/amenintare, pentru ca generezi o situatie de temere acelei persoane -> ca un nebun o pandeste undeva si ii da una in cap din gelozie/ura/invidie,etc]
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
xuser, utilizator
Practic, va complicati degeaba.
Unu, daca esti asa de deranjat de treaba asta cu apelurile cu nr ascuns si vrei sa mergi asa de departe cu asta, inseamna ca ai bani si daca ai bani ai un telefon cu Symbian. Si daca ai telefon cu Symbian poti sa iti pui un program care blocheaza apelurile de la diverse numere, fie ele cunoscute sau nu. Eu asa am si ala de ma suna ii da ocupat, la mine nu se aude nimik, gasesc doar in jurnat data si ora la care s-a sunat.

Doi. Am vazut ca unii isi dau ei cu parerea daca se inregistreaza sau nu convorbirile si daca se pot afla numerele cu id necunoscuta.
Ei bine orice convorbire,in orice retea este pastrata timp de 6 luni intr-o unitatea de stocare. Cine ,,asculta" telefoanele nu le asculta in timp real. Si apoi nu este nicio infractiune ca te suna unu. Eu daca ii dau un tel lu bunica si nu stie sa umble pe el si suna pe nush cine ... e infractiune, da unii omoara musca cu ranga ...

Alte discuții în legătură

Amenintari tel cu nr privat angelrain angelrain primesc telefoane cu numar privat des in care sunt injurata si amenintata.se poate afla cine este cel care ma suna?numarul nu mi-l pot schimba pentru ca este ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar privat, hartuire alinailie alinailie Buna ziua!De cateva zile sunt sunata pe telefonul mobil,personal, de o persoana,barbat, care apeleaza cu numar privat.Sunt sunata la orice ora din ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime dunguta dunguta Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)