avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel cu numar ascuns
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel cu numar ascuns

Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se solutioneaza problema la politie si este caz de dosar penal. As dori sa aflu care este clauza penala si ce articol se invoca din codul penal.
catalin2832 a scris:

Practic, va complicati degeaba.
Unu, daca esti asa de deranjat de treaba asta cu apelurile cu nr ascuns si vrei sa mergi asa de departe cu asta, inseamna ca ai bani si daca ai bani ai un telefon cu Symbian. Si daca ai telefon cu Symbian poti sa iti pui un program care blocheaza apelurile de la diverse numere, fie ele cunoscute sau nu. Eu asa am si ala de ma suna ii da ocupat, la mine nu se aude nimik, gasesc doar in jurnat data si ora la care s-a sunat.

Doi. Am vazut ca unii isi dau ei cu parerea daca se inregistreaza sau nu convorbirile si daca se pot afla numerele cu id necunoscuta.
Ei bine orice convorbire,in orice retea este pastrata timp de 6 luni intr-o unitatea de stocare. Cine ,,asculta" telefoanele nu le asculta in timp real. Si apoi nu este nicio infractiune ca te suna unu. Eu daca ii dau un tel lu bunica si nu stie sa umble pe el si suna pe nush cine ... e infractiune, da unii omoara musca cu ranga ...

Omeni buni?ce ati patit.va afectat criza?

1-nu trebuie telefon cu Symbian,ca sa setezi sa respinga anumite numere.
2-legea privind stocarea datelor informatice si telefonice,a fost declarata neconstitutionala.deci practic nu exista.
3-se pot afla numerele cu id necunoscut,si este chiar foarte usor.

nu mai aruncati vorbe aiurea pe forum,fara o baza legala,sau stiintifica.

3-se pot afla numerele cu id necunoscut,si este chiar foarte usor.

Dnul.frank_kiitta,spuneti va rog,si cum putem afla acel nr.de tlf.care streseaza.

Se face un cont pe site-ul romtelecom,primesti un numar de telefon,rediretionezi toate apelurile cun numar ascuns,iar in log-uri,iti apare numarul,fara a mai fi ascuns.

simplu.totul e gratuit.

Multumim pentru pont - e bine de stiut.
frank_kvitta a scris:

Se face un cont pe site-ul romtelecom,primesti un numar de telefon,rediretionezi toate apelurile cun numar ascuns,iar in log-uri,iti apare numarul,fara a mai fi ascuns.

simplu.totul e gratuit.

Bun si daca afli numarul ce? Nu mai bine iti faci telefonul sa respinga astfel de apeluri. In cazul asta este mai stresant pentru cel care suna, ca ii da ocupat.
Iar frank_kvitta , daca imi explici si mie cum faci un telefon care nu are in meniu optiunea de respingere automata a apelurilor cu id necunoscut, esti tare. Eu toate telefoanele care le-am avut numai la un Lg am intalnit optiunea asta in meniu, la Nokia niciodata.

Iar daca convorbirile nu sunt inregistrate undeva, de unde sunt stenogramele ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari tel cu nr privat angelrain angelrain primesc telefoane cu numar privat des in care sunt injurata si amenintata.se poate afla cine este cel care ma suna?numarul nu mi-l pot schimba pentru ca este ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar privat, hartuire alinailie alinailie Buna ziua!De cateva zile sunt sunata pe telefonul mobil,personal, de o persoana,barbat, care apeleaza cu numar privat.Sunt sunata la orice ora din ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime dunguta dunguta Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)