avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Top carti SF? Aveti asa ceva?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Top carti SF? Aveti asa ceva?

Eu am citit de curand Next, de Michael Crichton:
[ link extern ] /

Iata cateva detalii:
[quote]
Michael Crichton este autorul celebrului Jurassic Park, ecranizat de Steven Spielberg, cu un urias succes de public.

Romanele sale s‑au vindut in peste 150.000.000 de exemplare si au fost traduse in treizeci si sase de limbi. Este singurul autor american care a reusit sa ocupe simultan locul intii in topuri cu un roman, un film si un serial TV.

Cu Next (2006), parintele tehno‑thrillerului nu merge atit de departe incit sa recreeze dinozauri, asa cum o facuse in Jurassic Park: cel mai recent roman al sau este un atac direct impotriva industriei ingineriei genetice din Statele Unite, o privire sumbra asupra unui viitor nu foarte indepartat in care legile ce guverneaza industria genetica permit orice combinatie, iar stiinta nu mai este in slujba omului, ci in cea, mult mai profitabila, a banului. Roman incredibil de inteligent, Next combina realitatea si fictiunea, descriind o minunata lume noua in care nimic nu este ceea ce pare, iar posibilitatile industriei viitorului sint infinite.
[/quote]

Eu i-as da cartii nota 8.30 din 10, pentru ca reuseste sa adune mai multe idei extrem de interesante din lumea geneticii, cu care o sa ne batem capul cu totii in perioada urmatoare. Singurul lucru care mi se pare cam neplacut este faptul ca sunt prea multe povesti/personaje, care se impletesc in acessta carte si, cel putin la inceput, ai o oarecare greutate sa iti aduci aminte "cine mai era si personajul asta.."

Dar, e categoric pe lista mea de prioritati.

Care sunt cartile cu tenta SF pe care le-ati pune in top-ul vostru personal?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 00:39, 9 Mai 2008
carti sf... ehe de cand a trecut vremea liceului...
da`cred ca si acu`tot cu Asimov ar incepe lista... (top-ul meu e format mai mult din autori, si nu din carti...)
ar mai fi cativa autori romani sau chiar rusi ale caror carti le-am citit si mi-au placut mult.. (aha... fratii Strugarski... parca "Picnic la marginea drumului" erau rusi, cred) insa mde... memoria... se cam duce...
desii daca ma gandesc bine... si Jules Verne a scris sf-uri...
ar mai fi Stanislaw Lem...`
mde... moda mai veche...
In liceu am citit foart mult S.F. Preferatii mei raman Frank Herbert cu "Dune" si "Pandora" (care mi-a placut chiar mai mult decat Dune), Asimov cu seriile Fundatiei si Robotilor, am citit inclusiv autori care scriu in "stilul" lui Asimov.
Si mie mi-au placut "Scarabeu in musuroi " si "Calauza(Picnic la marginea drumului)" si de Arkadi si Boris Strugatski. Evident, Ray Bradbury cu Povestirile lui cu martieni, Arthur C. Clark cu "Sfarsitul copilariei" si "Odiseea navei Space Beagle".
De Michael Critchon mi-a placut "Sfera". "Regii nisipurilor" si "Oul de cristal", cred ca de H.G. Wells mi-au placut foarte mult, de Jules Verne, nu mai vorbesc ca am citit toata colectia prin Scoala generala...
De Stanislaw Lem am citit 'Ciberiada", m-a distrat. :) A mai aparut ceva la noi de autorul asta?

A cumparat taica-meu "Next", dar n-am apucat s-o citesc. O sa-mi gasesc timp.

De mult timp mi-am tot propus sa recitesc romanele lui Asimov si Frank Herbert, una dupa alta, pentru ca le-am citit cum au aparut. Doar seria "Pandorra" am reusit. Cred ca romanele componente sunt "Incidentul Isus", "Efectul Lazar" si "Factorul Inaltare" si sunt scrise in colaborare cu un poet. Au fost mai putin mediatizate decat "Dune", dar pentru mine, mai pline de farmec. Acolo apa predomina si uscatul este mai putin, un fel de "Waterworld", dar nu se compara, pentru ca filmul a fost o mare dezamagire...
Am inceput "Dune", dar nu mai stiu pe unde m-am oprit...

Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
avTodincaVeronica, utilizator
Oau...
aproape toate titlurile le-am citit si eu... multe din ele abia acum mi le-am reamintit...
Stanislaw Lem a murit acu`vreo 2 ani... insa n-a mai scris de vreo 20 de ani mai nimic... (cred ca avea aproape 85 de ani cand a murit)

Si eu care credeam ca doar baietii-s interesati de SF... ;)

Respect!!!
Si eu recitesc cu placere Asimov: "O piatra pe cer", toata seria cu Elijah Baley...
Am citit mai nou si o trilogie "Abatia". Mi-a placut.

E cineva fan John Saul?
"Flori pentru Algernon"; "Marti oameni sunt sparti, miercuri oamenii sunt cercuri", citez din amintiri asa ca o sa iertati imprecizia memoriei unui batranel.
1. UBIK - Ph. K. Dick (banuiesc ca nu se mira nimeni :D ) si "Viseaza androizii oi electrice ?"
2. Dune - Fr. Herbert
3. Fata verde - G. Meyrink
4. Experimentul Dosadi - Fr. Herbert
5. Jocul cu margele de sticla - H. Hesse
6. Solaris - St. Lem
7. Sera - Br. Aldiss
8. Brave new world - Ald. Huxley (scuze am citit-o numai in engleza. Exista traducere?)
9. 1984 si "Ferma animalelor" - G. Orwell
10. Lumea lui Rokanon -U.K. LeGuin

Pentru mine, cel-mai-cel este insa J.L. Borges, fara sa pot alege din ceea ce a scris ceva anume.

Alte discuții în legătură

Mai citeste cineva carti? Admin Admin Sunt curios sa aflu care este parerea voastra. Ce fel de carti mai citesc romanii? Am ramas shocat de afluenta publicului in librariile din occident. Acolo, ... (vezi toată discuția)
Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Carti pentru oameni mari, citite de copii ContSters109653 ContSters109653 status @u.b.i.k. \" Toti oamenii mari au fost candva copii numai ca putini isi mai amintesc. \"Micul Print\" Oricare din voi va amintiti trimite-ti un MP ... (vezi toată discuția)