avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... masurarea caloriferelor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

masurarea caloriferelor?

In dim. , de 01,02,2011, la usa mea s-a prezentat un reprezentant al sc. ista pentru a-mi masura dimensiunile caloriferelor, fara o instiintare prealabila, si nevasta l-a lasat.

Cu ce drept si baza caror reglementari a facut acest lucru?

Precizez ca nu am repartitoare de caldura desi in bloc la 19 ap din 21 sunt montate .

Va multumesc pentru amabilitate si sper ca puteti sa imi raspundeti si sa ma lamuriti in cel mai scurt timp posibil.

Cu respect, Adrian Beltechi ,Oradea
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
ContSters190252, utilizator
Reprezentantul firmei cu pricina face masuratorile in toate apartamentele, indiferent ca au sau nu repartitoare pentru stabilirea SET-ului de scara necesar la stabilirea procentului pentru caldura la comun.
In baza Ordinului 343/2010 al Presedintelui ANRSC.

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
elga50, moderator
Masurarea acestui parametru trebuia facut de catre firma prestatoare inca de la inceputul derularii contractului cu proprietarii din blocul dvs. in vederea unei repartizari a costului incalzirii cat mai echitabile pentru proprietarii cu repartitoare/fara repartitoare dar cu CT, precum si a celor debransati dar prin casele carora trec tevile verticale.
Faptul ca nu au anuntat in prealabil aceasta actiune, nu este in regula, insa din partea asociatiei a participat cineva?
Faptul ca din 21 apartamente, la 19 sunt montate repartitoare este un lucru f. bun si sunt curios, daca ne puteti spune ce suma vi s-a repartizat pentru incalzire (costuri comune) pana acum (nov.- dec.) - daca vi s-a repartizat.
daca prin "sefa de scara " se intelege reprezentant al asociatiei, atunci da , dar se considera sefa de scara doar cand acst lucru ii convine sau trebuie sa plateasca si are reducere. cat despre suma repartizata, inteleg ca pentru spatiile comune, trebuie sa revin dupa ce ajung acasa.
cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata parti comune radet arvat_t arvat_t Buna seara,sunt in totalitate debransata de la Radet,partile comune din apartament,respectiv coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips.Am ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)
Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)