avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general eroare imobilizari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

eroare imobilizari

1- am in balanta la 2134 suma 252.10 (s-a cumparat niste catina pt plantat)...suma aceasta este acolo din 2009...acum mi-am dat seama...
- la 214 am suma 2471.06 (formata din 1596.64 usa+rafturi, 230 un motofierastrau si 644.42 nush de unde ca pana sa preiau eu a fost o harababura)
intrebare: eu nu ar fi trebuit sa am la imobilizari si acestea 2? sau cel putin 214 ? ca sa calculez amortizarea?
Raspuns dupa capul meu:
se poate sa fac o stornare si sa trec motofierastraul in 303 si cealalta suma care cred ca este o casa de marcat, numai ca nu bate suma la fel... iar rafturile si usa raman acolo si le trec si la imobilizari si calculez amortizarea pana in prezent?


2- in 2010 am avut 2 aparate pe care le-am trecut la imobilizari, doar ca am facut prostia si am trecut la valoarea de intrare ..suma cu tot cu tva plus ca una e si gresita....graaaavvvvvvvv

cum pot rezolva problemele acestea?ma poate ajuta cineva???se poate face stornare?
Cel mai recent răspuns: georgianan , utilizator 13:48, 7 Februarie 2011
multumesc mult de tot...si ultima problema de la pct unu ar fi:
am preluat de la fostul contabil sold la 214 de 2471.06....compus din ce v-am spus si mai sus....si sunt lucruri care trebuiau trecute la obiecte de inventar si nu mijloace fixe...ce pot face sa rezolv situatia? usa si rafturile as putea sa le las la imobilizari...dar motofierastraul si restul sumei sa o trec la obiecte de inventar...

cum ar fi mai bine?
multumesc anticipat!
Daca doriti sa le scoateti din mijl.fixe tot asa stornati ce este eronat si repuneti corect.
le pot lasa si acolo..dar nush daca este corect, plus ca trebuie sa le trec apoi la imobilizari si sa calculez amortizare, nu?
spuneam ca le puteti trece pe ob.de inventar,dar trebuie sa aveti in vedere daca s-a calculat amortizare pentru ele.
voi verifica si apoi voi reveni cu informatii
multumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrare corecta factura mijloc fix + ob de inventar GBC GBC Buna ziua! Cum sa inregistrez corect in contabilitate o factura care pe care figureaza, un mijloc fix, un obiect de inventar, o taxa de suport, toate cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie soft - inregistrari contabile ionutght ionutght Buna ziua Am achizitionat cu factura 5 calculatoare(1300lei pe buc) si 10 licente windows separat(800lei pe buc). Licentele nu sunt instalate pe ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar aroua_79 aroua_79 In luna iunie 2012 am achizitionat un aspirator, contat ca si obiect de inventar care a fost dat in folosinta in aceeasi luna. In luna ianuarie 2013, ... (vezi toată discuția)