avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinere arma cu aer comprimat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinere arma cu aer comprimat

Va rog sa ma sfatuiti in problema urmatoare. Am achizitionat in anul 2003 o pusca cu aer comprimat, cal 4.5, de la un magazin autorizat, pe baza cazierului de la politie si a buletinului de identitate. Nu mi s-a spus in acel moment ca trebuie alte documente pentru detinerea acesteia. Entuziasmul a trecut repede (cam o luna doua) si arma nu am mai folosit-o deloc. Din acest dezinteres am pierdut orice contact cu legislatia si am stat linistit cu gandul ca sunt in regula cu legea asa cum stiam eu la momentul achizitionarii. Am aflat de curand ca legislatia a fost actualizata de mai multe ori. Doresc sa renunt la detinerea armei. Magazinele autorizate (armurieiri autorizati) nu au fost interesate de obiect datorita calitatii slabe si vechimii. Va rog sa ma sfatuiti in ce mod trebuie sa procedez (cu daune minime). Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vidrag , utilizator 19:23, 13 Februarie 2016
Cel mai bine ar fi sa o predati la Serviciul arme si munitii din cadrul Politiei judetene de care apartineti, pe baza de proces verbal.
Multumesc pentru raspuns. In legea referitoare la arme (295/2004) se precizeaza ca neprezentarea la Politie pentru obtinerea certificatului de detinator constituie contraventie (500-1000 RON) iar in OUG 26/2008 care modifica/completeaza Legea 295/2004 este considerata infractiune (inchisoare 3luni-1an). La ce sa ma astept daca ma prezint la politie sa predau arma? Gresesc daca presupun ca "fapta" s-a prescris conform art. 122 Cod Penal ?
1 Fa`ti un permis de port arma.Te costa in jur de 300 ron un dosar.Daca obtii aviz psihologic totul e ok.Dar pt arme neletale.
2 Poti merge la armurier si il rogi pe el sa o vanda.Dar totul cu acte.
Daca mai ai factura de la arma si cu un mic comision cred ca ar fi foarte bucuros sa te ajute.
Multumesc pt raspuns. Am luat legatura cu Serviciul Arme... din IGPBucuresti. Mi s-a spus sa aduc arma la ei. Intrebarea mea este la ce sanctiuni sa ma astept. Cele din legea initiala (295/2004) sau/si cele din OUG 26/2008?
Cand dvs. ati achizitionat-o nu era nevoie de permis si nici nu ati fost prins ulterior folosind-o. Politia va are in evidenta oricum si daca nu o folositi intr-adevar, cred ca e bine sa o predati cat mai repede.

Alte discuții în legătură

Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)