avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

in cazul in care o banca vrea sa te execute silit, are dreptul sa intre in casa cu forta? Adica iti poate sparge usa si navali inauntru, pur si simplu? Si apoi sa iti ia de-acolo, in lipsa ta orice lucru din casa?
Cel mai recent răspuns: Roxana1985 , utilizator 23:05, 7 Martie 2011
De unde v-a venit ideea aceasta?
In domiciliul cuiva nici politia nu poate intra decat cu mandat. Executorilor judecatoresti le trebuie "autorizatie de patrundere in incaperi" care se da de catre instanta judecatoreasca.
Si nu poate lua lucruri, eventual sa puna sechestru si sa le lase in mana unui custode. Sunt o serie de lucruri de folosinta casnica de care nu se poate atinge nimeni (cum ar fi frigiderul de exemplu)
am primit o somatie de la o banca . In text se spune tocmai asta , ca banca imi poate lua bunurile mobile. Deci spuneti ca , in cazul cel mai rau, bunurile nu sunt luate pur si simplu din casa, ci doar sechestrate? In cazul in care obtin cum ati spus "autorizatie de patrundere in incaperi". Si 2: pot obtine rapid o astfel de autorizatie? Este o practica des intalnita de dumneavoastra ca avocat? Va multumesc !
Bunurile puse sub sechestru se vand ulterior la licitatie si creditoarul (banca) in cazul D-voastra primeste valoarea pentru care are titlu executoriu.
Mai intai trebuie sa investeasca contractul de credit cu formula executorie, dupa aceea executorul judecatoresc sa ceara judecatoriei "incuviintarea executarii silite", care se pote face in mai multe moduri: poprire pe salariu daca lucrari, poprire pe conturile din banci daca aveti, vanzarea bunurilor mobile sau a imobilelor . Ca sa intre in casa le trebuie autorizatie.
Eu nu cred ca vor proceda in acest fel executare asupra bunurilor din casa, ci prin poprire pe salariu ( dsaca stiu locul de munca) sau daca aveti o proprietate pe numele D-voastra......
stimata D-na Avocat....contractul de credit este titlu executoriu si nu mai trebuie nicio investire cu formula executorie......
In acelasi timp cu cererea de incuviintare se poate cere si autorizarea de patrundere in spatiu cu forta publica. De regula se obtin ambele imediat si fara probleme.
Accesul cu forta se face tinand cont de mai multe lucruri- agenti de la politie, martori etc...Nu merge asa cu japca...
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire, si anume, ati spus ca in acelasi timp cu cererea de incuviintare se poate cere si autorizare patrundere in spatiu cu forta publica. Exista taxa pentru acest lucru? si este vreun model anume?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Executaresilita fanycorn2007 fanycorn2007 am incheiat un contract de credit cu Banca Cooperatista si nu am platit 3 rate.Intre timp am mai platit din aceste 3 rate iar cei de la Banca Cooperatista ... (vezi toată discuția)
Executare silita- nedumerire mitik_gl mitik_gl Buna ziua! Am o problema si sunt sigur ca ii voi afla raspunsul chiar aici. Tatal meu a facut acum vreo 4 ani un imprumut de nevoi personale, fara garantii si ... (vezi toată discuția)