avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume tata

buna ziua
am scris la subiectele deschise de altii care aveau probleme asemanatoare dar ma gandesc k poate asteapta o solutie dc au deschis acele subiecte nu au nevoie sa citeasca povestea mea asa k am hotarat sa imi spun povestea si poate cineva kre se pricepe sa imi dea o solutie
Acum am 22 de ani la varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat si m-am mutat la el.Din acea relatie am o fetita acum are 5 ani ne-am despartit in febr 2008 cand fata abia implinise 2 ani si o luna pana in mai-iunie mai suna intreba de ea venea sa o vada dar nu ii platea nimic de atunci(mai-iunie2008)nu am mai auzit nimic de el in iulie 2008 m-am mutat impreuna cu actualul meu sot pe care fata il stie de tata pentru k s-a marit si incepe sa inteleaga si ma intreaba de ce ea nu are acelasi nume de familie k noi si spune k vrea sa o cheme la fel dc nu aparea problema asta nu tineam neaparat sa ii schimb numele.Cum as putea sa fac sa fie trecuta pe numele nostru de familie avand in vedere k tatal ei nu ar accepta de buna voie.
Va rog dc se poate un raspuns si va multumec
Cel mai recent răspuns: dumycris88 , utilizator 17:12, 2 Februarie 2011
da a recunoscut copilul
tot nu inteleg de ce trebuie neaparat adoptie da k este o optiune este adevarat dar nu pricep de ce ar fi obligatoriu odata ce numele meu este diferit de numele meu din certificatul de nastere al fetei vreau sa ii schimb numele de familie al tatalui biologic cu numele meu de familie actual
In plus banuiesc k in cazul adoptiei va fi implicat copilul si asta chiar nu imi doresc momentan ea nu stie k ar avea alt tata decat sotul meu prefer sa o las sa mai creasca pt a-i spune
de asta vreau sa evit adoptia pe cat posibil
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
dumycris88, utilizator
fara acordul tatalui biologic nu puteti schimba numele fetitei.acestea sunt legile in Romania.
dumycris88 a scris:

tot nu inteleg de ce trebuie neaparat adoptie da k este o optiune este adevarat dar nu pricep de ce ar fi obligatoriu odata ce numele meu este diferit de numele meu din certificatul de nastere al fetei vreau sa ii schimb numele de familie al tatalui biologic cu numele meu de familie actual

Pentru ca daca maine dvs. divortati acest copil va avea ca nume de familie numele unui om care nu-i este tata si va fi o bulibaseala: mama revine la numele dinaintea casatoriei, copilul ramane pe numele fostului sot al mamei dar are ca tata pe un altul care l-a recunoscut dar caruia nu-i poarta numele si asa mai departe. Si daca poimaine dvs. decideti sa faceti o alta casatorie ce se intampla cu numele de familie al minorului? Il schimbam iar?

Va inteleg perfect dorinta ca minorul sa poate numele de familie al celui care-l creste si pe care-l stie de tata insa...nu se poate decat prin adoptie. E mai bine sa faceti adoptia acum cand copilul e mic, nici nu merge la scoala, inca nu are prieteni care sa-l stie dupa numele de familie etc. Pentru adoptie aveti nevoie de acordul tatalui biologic.
da multumesc mult pt explicatie incep sa inteleg dc tatal biologic nu ar fi de acord cu adoptia ar trebui sa deschid un proces?dc da ce sanse as avea sa il castig?

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile parintesti nif nif sunt divortata si am incredintat minorulin varsta de 5 ani si 8 luni prin hotarare definiva si irevocabila.as dori decaderea totala din drepturi a fostului sot ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al copilului dupa divort ????? lery lery am divortat acum 2 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila,acum m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)
Incalcare sau nu a unei hotarari dascal emilia dascal emilia fostul sot are dreptul prin hotarare judecatoreasca sa o ia pe fetite noastra in vizita la domiciliul lui,prima intrebare -daca el e la serviciu au dreptul ... (vezi toată discuția)