dumycris88 a scris:
tot nu inteleg de ce trebuie neaparat adoptie da k este o optiune este adevarat dar nu pricep de ce ar fi obligatoriu odata ce numele meu este diferit de numele meu din certificatul de nastere al fetei vreau sa ii schimb numele de familie al tatalui biologic cu numele meu de familie actual
Pentru ca daca maine dvs. divortati acest copil va avea ca nume de familie numele unui om care nu-i este tata si va fi o bulibaseala: mama revine la numele dinaintea casatoriei, copilul ramane pe numele fostului sot al mamei dar are ca tata pe un altul care l-a recunoscut dar caruia nu-i poarta numele si asa mai departe. Si daca poimaine dvs. decideti sa faceti o alta casatorie ce se intampla cu numele de familie al minorului? Il schimbam iar?
Va inteleg perfect dorinta ca minorul sa poate numele de familie al celui care-l creste si pe care-l stie de tata insa...nu se poate decat prin adoptie. E mai bine sa faceti adoptia acum cand copilul e mic, nici nu merge la scoala, inca nu are prieteni care sa-l stie dupa numele de familie etc. Pentru adoptie aveti nevoie de acordul tatalui biologic.