Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la
40% din salariul mediu.
.Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are
proectul de lege?
Noul parlament va hotari daca va lua sau nu in discutie acest proiect de lege. Nu este nou, valoarea respectiva fiind mentionata inca din Legea nr.19/ 2000 legea pensiilor abrogata de Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 aflata azi in vigoare.
Nu s-a respectat niciodata, fiind deocamdata doar motiv de campanie electorala. In proiectul anual al bugetului asigurarilor sociale de stat s-au avut in vedere valori mult inferioare. A fost intr-un an, cand la putere era PSD cand s-a ajuns la o valoare de 37,5 %.
Niciun partid nu are in programul sau de guvernare ca incepand cu data de .... , valoarea punctului de pensie va fi de ... si daca nu se realizeaza pleaca de la guvernare. In rest, promisiuni electorale.
Multumesc pentru informatii.Dar totusi daca s-a aprobat la Senat acum o luna nu este legal si.normal sa fie discutat si la Camera in aceasta legislatura?As dorii daca cunoasteti sa-mi.comunicati nr.proiectului..Va multumesc!
Dupa cat timp ar trebui sa treaca tacit daca nu se ia in dezbatere in Camera ? Conteaza daca cea de-a doua camera este for decizional asa incat sa nu poate trece tacit ? Oricum la data de acum , punctul este de 30 % iar in 2017 daca se va aproma cresterea de 4-4,5 % , tot asa va ramane. Pana la 45 % mai va. Ramane speranta pentru alegerile din 2020.
Parlamentul acesta nu mai lucreaza, toti parlamentarii sunt in campanie electorala.
Viitorului parlament nu-i face program actualul parlament.
Intrati pe site-ul camerei deputatilor - scrieti pe google camera deputatilor si va apare o adresa in care cautati proiecte de legi.
Sunt vreo 300 de legi depuse prin parlament de ani de zile care nefiind programate pentru dezbatere, nu le baga nimeni in seama. Zac prin dulapuri. Ca sa se adopte tacit trebuie programate sa intre in dezbatere si daca nu se dezbat intervine si aprobarea tacita. Si chiar daca se aproba in ambele camere, printr-o OUG se poate amana la nesfarsit aplicarea legii. Sunt destule exemple in acest sens. O dovada este prevederea a 45 % in legea nr.19/ 2000 care s-a abrogat prin legea nr.263/ 2010 si niciodata nu s-a atins 45 %.
Nu va suparati: cat timp trebuie ca sa treacat tacit si de Camera Deputatilor? Ce numar are proiectul de lege ca sa-l putem urmari pe site-ul Camerei Deputatilor la sectiunea: "Urmarirea procesului legislativ".
Legea cametei
Teemo
Am o dilema legata de legea cametei proaspat adoptata.
Sunt (ne)fericitul partas al unui contract de imprumut dubios. Din cate am inteles a fost adoptata de ... (vezi toată discuția)