avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punct pensie 40% respectiv 45%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punct pensie 40% respectiv 45%

In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la
40% din salariul mediu.
.Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are
proectul de lege?

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:11, 10 Decembrie 2016
Noul parlament va hotari daca va lua sau nu in discutie acest proiect de lege. Nu este nou, valoarea respectiva fiind mentionata inca din Legea nr.19/ 2000 legea pensiilor abrogata de Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 aflata azi in vigoare.
Nu s-a respectat niciodata, fiind deocamdata doar motiv de campanie electorala. In proiectul anual al bugetului asigurarilor sociale de stat s-au avut in vedere valori mult inferioare. A fost intr-un an, cand la putere era PSD cand s-a ajuns la o valoare de 37,5 %.
Niciun partid nu are in programul sau de guvernare ca incepand cu data de .... , valoarea punctului de pensie va fi de ... si daca nu se realizeaza pleaca de la guvernare. In rest, promisiuni electorale.
Multumesc pentru informatii.Dar totusi daca s-a aprobat la Senat acum o luna nu este legal si.normal sa fie discutat si la Camera in aceasta legislatura?As dorii daca cunoasteti sa-mi.comunicati nr.proiectului..Va multumesc!
Dupa cat timp ar trebui sa treaca tacit daca nu se ia in dezbatere in Camera ? Conteaza daca cea de-a doua camera este for decizional asa incat sa nu poate trece tacit ? Oricum la data de acum , punctul este de 30 % iar in 2017 daca se va aproma cresterea de 4-4,5 % , tot asa va ramane. Pana la 45 % mai va. Ramane speranta pentru alegerile din 2020.
Parlamentul acesta nu mai lucreaza, toti parlamentarii sunt in campanie electorala.
Viitorului parlament nu-i face program actualul parlament.
Intrati pe site-ul camerei deputatilor - scrieti pe google camera deputatilor si va apare o adresa in care cautati proiecte de legi.
Sunt vreo 300 de legi depuse prin parlament de ani de zile care nefiind programate pentru dezbatere, nu le baga nimeni in seama. Zac prin dulapuri. Ca sa se adopte tacit trebuie programate sa intre in dezbatere si daca nu se dezbat intervine si aprobarea tacita. Si chiar daca se aproba in ambele camere, printr-o OUG se poate amana la nesfarsit aplicarea legii. Sunt destule exemple in acest sens. O dovada este prevederea a 45 % in legea nr.19/ 2000 care s-a abrogat prin legea nr.263/ 2010 si niciodata nu s-a atins 45 %.
Nu va suparati: cat timp trebuie ca sa treacat tacit si de Camera Deputatilor? Ce numar are proiectul de lege ca sa-l putem urmari pe site-ul Camerei Deputatilor la sectiunea: "Urmarirea procesului legislativ".

Alte discuții în legătură

Se modifica legea 263/2010? grig0101 grig0101 Am citit un articol pe avocatnet in care se spune ca in saptamana 08-14.09.2014 se va dezbate in plenul senatului modificarea legii 263/2010 in sensul ... (vezi toată discuția)
Bani pentru mame eroine ileana ely ileana ely Buna ziua! vroiam sa va intreb daca s- a aprobat legea care spune .ca mamele care au cel putin 3 copii vor beneficia de un ajutor de 15000 de lei? si unde se ... (vezi toată discuția)
Discuții diverse - ajutor pentru mamele cu mai mult de trei copii viorica banu viorica banu De ajutorul de mama cu mai multi de trei copii beneficiaza si mamele mai in virsta ?( am 58 ani si am dat nastetr si crescut sase copii) (vezi toată discuția)