avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Specialist Resurse Umane sau Inspector RU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Specialist Resurse Umane sau Inspector RU

Buna seara,

Sunt in cadrul dept. RU de aprox. 4 ani, pe postul de asistent manager. Am studii de masterat in domeniu (MRU), iar in momentul actual urmez si un curs de inspector RU. Urmeaza sa preiau postul de inspector din firma. Avand in vedere ca oricum in momentul de fata am in atributii, recrutarea/selectia, baze de date, fise post, etc. In momentul "avansarii" in loc de inspector RU, ma intereseaza postul de Specialist RU care din cate stiu este o treapta mai sus (avand in vedere ca atributiile actuale le voi pastra).
Este vreo problema dpdv legal daca o firma cu peste 300 de angajati nu are postul de inspector, si persoana care se ocupa de sarcinile inspectorului are titulatura de specialist RU?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 2 Februarie 2011
Si inspectorul RU este tot un specialist RU, personal nu vad nici o diferenta chestie de terminologie si atat.
Specialist RU - (cod COR 241216) - necesita studii superioare
Inspector RU - (cod COR 342304) - necesita studii medii
(fiecare dintre ele cu atributiuni specifice)
Da stiu ca sunt diferite si ca studii si ca atributii. In cazul in care indeplinesc conditiile de Specialist RU, eventual fisa postului va cuprinde si acele atributii pe care trebuie sa le aiba un inspector RU... ar exista vre-un impediment?
eu am urmat cursul de r.u. si pe certificatul emis de camera de comert codul este 241216-inspector r.u.,si nu am studii superioare
- pentru ca institutia care a organizat acel curs, fie a inscris gresit in Certificat, codul sau functia, fie nu a tinut cont de studiile dvs (eu cred ca prima varianta este valabila)
Dpdv al C.O.R., functia aferenta codului 241216 necesita studii sup.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Bruta, utilizator

Alte discuții în legătură

Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)
Diferente in cor- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ? ContSters116875 ContSters116875 In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina ... (vezi toată discuția)
Specialist resurse umane elena rusu elena rusu Am si eu o intrebare,daca sunteti informati va rog sa ma ajutati. O persoana cu facultatea de litere, constructii, istorie poate ocupa un post de specialist ... (vezi toată discuția)