avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Diferente in COR- inspector resurse umane sau ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Diferente in COR- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ?

In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina diploma de Insp.resurse umane, sau aceste atributii pot fi stipulate in fisa postului la juristul firmei?
Citez:"
"Pentru aceasta ocupatie nu sunt cerute cerinte speciale de studii si pe cale de consecinta existenta unei corelatii intre profilul studiilor absolvite si specificul ocupatiei ca in cazul inginerilor, al consilierilor juridici, economistilor, fiind incadrata doar intr-o grupa cu ocupatii pentru care sunt necesare studii superioare, asa incat studiile necesare pentru ocuparea postului de specialist resurse umane se vor stabili in functie de atributiile postului stabilite de angajator prin fisa postului."

Juristul firmei poate opera in cartile de munca?

COR :
Potrivit COR, specialistii resurse umane au codul 241216, nivelul de instruire pentru grupa majora 2 din care face parte aceasta ocupatie fiind nivel superior de studii.
sau
INSPECTOR RESURSE UMANE, cod COR 342304.

Care anume e necesar pentru a opera in REVISAL?
Multumesc.
Lacridora.





Cel mai recent răspuns: ContSters116875 , utilizator 16:14, 20 Mai 2011
Pentru a transmite revisalu nu e obligatoriu sa angajati o persoana cu nu stiu ce pregatire sau calificare, deci nici acel inspector.....

Noua Lege REVISAL va fi aprobata foarte rapid in perioada urmatoare, pentru a nu creea haos mai mult decat este deja.

Proiectul de modificare a H.G. nr. 161 stabileste clar:

“....persoana care completeaza si depune on-line registrul general de evidenta a salariatilor trebuie sa indeplineasca, in mod cumulat, 3 conditii:

1) sa aiba calificarea de inspector de resurse umane;
2) sa detina cunostinte de operare a calculatorului la nivel de utilizator;
3) sa fie numita prin decizie scrisa de catre angajator.”


Asadar, oricine opereaza cu REVISAL este obligat sa aiba cursuri de Inspector Resurse Umane.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Specialist resurse umane elena rusu elena rusu Am si eu o intrebare,daca sunteti informati va rog sa ma ajutati. O persoana cu facultatea de litere, constructii, istorie poate ocupa un post de specialist ... (vezi toată discuția)
Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)
Specialist resurse umane sau inspector ru ciemat ciemat Buna seara, Sunt in cadrul dept. RU de aprox. 4 ani, pe postul de asistent manager. Am studii de masterat in domeniu (MRU), iar in momentul actual urmez si ... (vezi toată discuția)