De curand am o problema serioasa la serviciu si mai exact banuiesc un coleg ca, dorind sa faca rau unui alt coleg, probabil si mie totodata, a mers la organele DGA si a facut o petitie, plangere penala precum ca celelalt coleg savarseste infractiuni de coruptie iar eu il protejez. Fapta in ceea ce ma priveste este complet falsa, de acuzatiile celuilalt coleg nu stiu nimic, dar in schimb sfatuiti-ma va rog ce sa fac sau cum sa fac sa raspunda penal pt denuntul facut in legatura cu persoana mea. Nu e corect sa ma tareasca printr-o asemenea mizerie, mai ales ca sunt ofiter de cariera. Vreau sa ii fac plangere penala, dar nu sunt sigur ca el este. Eu cred ca este f posibil ca el sa fie si vreau sa gasesc o modalitate sa il identific oficial si sa il faca sa inceteze sa isi mai bata joc de oameni. Multumesc, astept sfaturile dvs.
Da,pana la momentul in care sunteti pus sub invinuire in mod oficial avocatul nu are sanse sa studieze dosarul.
Dupa acest moment acesta poate face o cerere pentru studierea dosarului.
Ce va decide insa parchetul e greu de spus...
Conteaza foarte mult daca mai au probe de administrat.
Plangerea pentru denunt calomnios se poate face si inainte de a se dispune o solutie de organul judiciar.
In primul rand va multumesc pentru solidaritatea aratata, ieri m-am logat pe acest site si deja imi pare bine ca am parte de pareri care ma pot ajuta foarte mult sa duc acesta problema pe o directie anume. Acum v-as ruga sa imi dati un sfat prin care eu sa aflu identitatea celui care a facut denuntul ca sa stiu catre cine indrept plangerea penala. Sau sa imi spuneti pasii de urmat sa pot afla in mod oficial identitatea. acum eu ma gandesc la toate posibilitatile si nu este exclus ca acel coleg sa se foloseasca de numele meu pentru a avea foloase materiale. in ciuda la toate acestea probabil un alt coleg a facut aceasta petitie prin care ma aruncat in aceasta mizerie fara sa am habar de ceva anume. repet, asta ar fi o supozitie. Referitor la intrebarea adresata de R.gabi, da am fost audiat de lucratorii DGA unde mi s-a prezentat motivul audierii mele, iar acolo am aflat ca e posibil ca un coleg de al meu sa faca prostii iar eu il protejez ducand la infractiunea de favorizare a infractorului. de curand cel care a facut denuntul a fost chemat ca martor la DNA, nu DGA si deja acest lucru m-a speriat. E posibil ca fie chemat la DNA pentru ca in dosarul penal sunt implicati si martori civili? si am gandit asa, indiferent ce supozitie as adopta eu stiu ca sunt complet nevinovat si de aceea vreau sa aflu cu orice pret cine a facut denuntul ca sa pot indrepta plangerea impotriva lui. sau spuneti-mi va rog daca pot face plangere penala fara a sti cu certitudine cine este denuntatorul? sincer va zic ca imi este tare frica sa nu am parte de nedreptate si sa fiu tarat prin instanta, pus la dispozitie, pierzand 75% din salariu, plus alte dezavantaje. Ajutati-ma va rog cu orice sfat care ar putea sa imi fie de folos. Multumesc anticipat!
Este imposibil sa aflati ,cel putin in aceasta faza a cercetrilor,numele denuntatorului dvs.
Putem zice orice,dar nu cred ca ofiterii anticoruptie ar fi atat de naivi sau de prost pregatiti sa faca o asemenea greseala.
Nici dvs in locul lor nu ati face acest lucru,iar motivele cred ca va sunt lesne de inteles.
Din ce afirmati dvs.este in ancheta vreo problema,iar acum exista numai niste indicii sau probe incomplete si cred eu ca acum se incearca aflarea adevarului si gasirea conexiunilor dintre persoanele implicate.
Mai precis,cred ca este o faza a "tatonarilor",a punerii informatiilor cap la cap.
Este si motivul pentru care cred ca v-au fost date la audiere informatii atat de generale.
Domnilor, revin cu vesti bune in sensul ca azi in timp ce ma aflam la serviciu DNA a trimis adresa precum ca s-a dispus NUP pentru mine si celelalt coleg acuzat. Acum am ajuns la etapa pe care ati zis-o voi, adica solutia de NUP s-a dat. Vreau sa stiu si eu acum ce pasi trebuie sa urmez pentru a face plangere penala impotriva denuntatorului si totodata sa aflu oficial cine este ca sa pot indrepta actiunea penala impotriva lui. Astept sfaturi si multumesc pentru solidaritate!
Denunt calomnios
nutzzu
Buna ziua .Acum 1 an o persoana m-a reclamat pentru luare de mita(speta:a trecut pe rosu i-a fost retinut permisul . Persoana ,in plangere a sustinut ca a ... (vezi toată discuția)
Art 180 cp
piticut86
buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal care atesta ca am nevoie de ingrijiri medicale de 2-3 zile,specific ca nu am martori ca agresorul este ... (vezi toată discuția)