avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PAREREA SI RECOMANDAREA SPECIALISTILOR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PAREREA SI RECOMANDAREA SPECIALISTILOR

Ce suma convenabila s-ar putea cere instantei pt.cei de la RCA daca in urma unui accident rutier soldat cu 2 victime, fetite minore una 9 ani si alta 12 ani, care au certificate medico-legale una de 7-8 zile si cealalta 14-15 zile. Mentionez ca se solicita depagubirea de vatamari corporale si morale. M-as bucura sa aud pareriile si chiar sfaturile specialistiilor. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 11:22, 2 Februarie 2011
Fiind vorba de suferinte pricinuite, numai cel implicat poate cuantifica marimea daunelor morale pretinse .Pentru vatamari corporale se pot face cuantificari functie de cheltuielile efective pricinuite de spitalizare.
Nu exista nici un nomenclator care sa fixeze cuantumurile daunelor morale. Totul este in functie de fiecare avocat care stie sa ceara si de fiecare instanta care analizeaza probele administrate la dosar.
Avand in vedere ca intrebarea se referea expres la asiguratorul RCA, este evident ca teoretic se pot pretinde despagubiri in limita maxima legala prevazuta de Normele RCA in vigoare la data producerii accidentului(care nu a fost mentionata), actualmente Ordinul CSA nr. 5/2010. O astfel de solicitare in fata instantei este perfect legala urmand ca desigur sa se acorde sumele dovedite cu mijloace legale de proba si proportional cu prejudiciul.
practica , atat pe amiabil cat si pe cale judecatoreasca este extrem de vasta si variata. Cautati, acum exista suficiente mijloace de informare.......:D
Cred ca tine de experienta fiecarui avocat si daca a mai avut un asemenea client va avea un cuvant greu de spus in fata instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ContSters298772 ContSters298772 Buna seara! Am doua probleme in care va solicit parerea de experti: 1. In cazul unui accident rutier in care o persoana a fost vatamata corporal, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Asigurare accident rutier mimika85 mimika85 Buna ziua. Vazand atatea discutii despre accidentul provocat de Huidu m am gandit sa va relatez o intamplare trista : acum 3 ani si jumatate (in vara ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu ranire corporala grava muscalugigi muscalugigi domnilor avocati,puteti sa-mi spuneti care este suma ce poate fi ceruta ca despagubire materiala si morala intr-un proces in care eu reprezin partea vatamata ... (vezi toată discuția)