avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu ranire corporala grava
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu ranire corporala grava

domnilor avocati,puteti sa-mi spuneti care este suma ce poate fi ceruta ca despagubire materiala si morala intr-un proces in care eu reprezin partea vatamata mai exact fara un picior?mai exact care ar putea fi pretentiile?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:30, 11 Ianuarie 2012
Persoana vatamata se poate consitui parte civila , intr-un proces penal, actiunea civila fiind alaturata celei penale.

Acesta va preciza pana la citirea rechizitoriului (ulterior acestui moment procesual numai cu acordul tuturor partilor ) care sunt sumele de bani , cu titlu de daune morale si materiale.
Aceste sume de bani vor fi precizate defalcat , si , totodata , ele vor fi justificate de mijloacele de proba ce compun materialul probator.

Suferinta cauzata de tragicul eveniment rutier este una foarte mare,ce va produce consecinta pentru tot restul vietii, asa incat dumneavoastra aveti posibilitatea de a solicita o fi despgubit cat veti trai .( va fi platita , asadar , renta viagera ).

In vederea cuantificarii daunelor materiale , dar si a daunelor morale, in afara de inscrisurile medicale emise de unitatea spitaliceasca si raportul de constatare medico-legal, obligtorie in spetele in care pe corpul partii vatamate exista urme de violenta , solicitati efectuarea unei expertize medico-legale (pentru a puncta pozitia procesuala puteti solicita incuviintarea unui expert parte ).

In ceea ce priveste cuantumul daunelor, dumneavoastra puteti calcula si invedera instantei de judecata ce cheltuieli materiale ati avut de cand s-a produs vatamatea dumneavoastra pana in momentul actual (acestea sunt reprezentate de medicamente, deplasare, spitalizare).

Daunele morale pot avea o valoare insemnata , relevanta este practica judiciara in materie penale , cu privire la accidentele rutiere soldate cu o infirmitate permanenta .

In cazul polita RCA a fost valabila in momentul lezarii dumneavoastra, in cauza poate fi introdusa societatea care a perfectat un asemenea contract , in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala.

Poate fi sesizata si instanta civila , insa pana la momentul finalizarii cercertarilor de natura penal, procesul civil va fi suspendat .

Succes.
Daca aveti un avocat angajat este bine sa va consultati cu el si sa va puneti de acord asupra unei sume cat mai mari pt a obtine ceva care sa compenseze cat mai bine pierderea suferita compensare pe care o va plati asiguratorul RCA al celui vinovat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale muscalugigi muscalugigi care este suma maxima ce poate fi ceruta ca daune morale si materiale intr-un proces de vatamare corporala din culpa,mai exact invaliditate permanenta(fara ... (vezi toată discuția)
Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)