avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conform noii OUG pot fi folosite anvelopele all season?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conform noii OUG pot fi folosite anvelopele all season?

Stiu ca s-a introdus obligativitatea dotarii masinilor cu anvelope de iarna. Vreau sa stiu daca putem folosi si anvelope all season. Ma puteti ajuta cu un art din lege care sustine aceasta idee?
multumesc
Cel mai recent răspuns: cristi_123 , utilizator 17:40, 2 Februarie 2011


OUG nr. 5/2011 pentru aprobarea unor reglementari privind cresterea sigurantei rutiere si destinatia sumelor incasate de catre personalul imputernicit cu atributii de inspectie si control in urma aplicarii sanctiunilor contraventionale specifice activitatii de transport rutier a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 80, din 31 ianuarie 2011.

MTI a lansat anul trecut, in luna noiembrie, un proiect prin care soferii erau obligati sa doteze masinile cu anvelope de iarna, insa ulterior s-a stabilit ca prevederea sa se aplice doar transportatorilor. Insa, conform OUG nr. 5/2011, toate categoriile de autovehicule trebuie dotate cu anvelope de iarna, in timp ce vehiculele cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, trebuie echipate cu cauciucuri de iarna pe axele de tractiune si/sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

De asemenea, potrivit MTI, definitia acestor anvelope este exact asa cum este data in directiva europeana: "anvelope de iarna — anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Națiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz.”

In acelasi timp, si anvelopele all-season sunt recunoscute ca dotari de iarna


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna miki_M miki_M Buna ziua! Stie cineva care este cadrul legal pentru obligativitatea echiparii autoturismului cu anvelope de iarna incepand cu 01 noiembrie pana la 01 martie ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna vrobu vrobu Este adevarat ca nu poti fi amendat decat daca blochezi circulatia pe carosabil acoperit cu zapada sau polei si nu ai anvelope de iarna ? Daca circul pe ... (vezi toată discuția)