avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 - 2010

Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Daca aveti aceasta scrisoare era bine sa o postati aici sa vedem si data cand a fost emisa si numarul de inregistrare la Ministerul Muncii.
2. De ce nu s-au facut negocierile din timp ca sa nu ramanem neacoperiti de un CCMUNN?
3. Din cate stiu eu la ora actuala nu se negociaza nici un CCMUNN.
av.antoanelageaman a scris:

Într-o scrisoare a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) către sindicate, Alianţa denunţă contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 pentru că este necesară începerea negocierilor pentru noul contract pe anii 2011-2014. "

La data semnarii CCMN in 2006 , aceasta organizatie patronala nu exista ...

A vazut cineva textul integral al acestei scrisori si data emiterii acesteia? ... in afara de ce s-a publicat pe Internet.
De pe net citire, am remarcat ca ARACO (Asiciatia Romana a Antreprenorilor....), una dintre partile semnatare a CCMN 2007-2010, este parte ACPR.
Informatiile de pe Internet nu pot constitui temei legal al denuntului CCMN ... ACPR a denuntat in numele cui ? ... ceea ce a aparut pe Internet se cunoaste, dar sunt foarte multe semne de intrebare cu privire la acest subiect ...
Spre exemplu, in ramura serviciilor publice de alimentari cu apa s-a semnat si publicat in MO contractul colectiv...salariul minim e 850 si indicele de salarizare pt cei cu studii superioare este 2,1...referitor la ramura constructiilor, s-a publicat pe site-ul ARACO un act aditional la contractul colectiv pe 2008-2009, in care se precizeaza salariul minim 700 (nu este inca publicat in MO, dar au "promisiunea" inregistrarii la Ministerul Muncii si in MO in cel mai scurt timp)..

Alte discuții în legătură

Raspuns ministerul muncii salariu minim utc utc Buna ziua, Am postat la documente utile raspunsul Ministerului Muncii referitor la salariu minim pe economie. Va rog, ce salariu aplic? ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)