avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... REEVALUARE GARANTII
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

REEVALUARE GARANTII

AS DORI SA STIU SI EU DACA BANCA ARE VOIE SA IMI REEVALUEZE GARANTIILE PE CARE LE AM CU EI LA MAI PUTIN DE UN AN.
AM DOUA GARANTII IMOBILIARE UNA UN TEREN INTRAVILAN REEVALUAT DE BANCA IN APRILIE 2010 AM INTELES CA LA TERENURI INTRAVILANE FARA CONSTRUCTII POT EVALUA LA UN AN.AL DOILEA IMOBIL ESTE O CASA CU TEREN CARE A FOST REEVALUATA TOT IN APRILIE 2010,DIN CATE STIU EU LA IMOBILE CU CONSTRUCTII EVALUAREA ESTE VALABILA 3 ANI.ESTE LEGAL CE FACE BANCA .VA ROG UN SFAT.MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: aeveronica , utilizator 23:18, 9 Februarie 2011
Va rog sa recititi Contractul de Credit, sectiunea Garantii, daca aveti stipulat acolo, se pot face reevaluari, de cate ori solicita banca. Unele banci solicita acest lucru deoarece ,in ultima perioada piata imobiliara se devalorizeaza si garantiile depuse initial nu mai acopera suma creditata.
Sa aveti o zi buna
Multumesc pentru sfat dar bnr nu are niste norme la cat timp se pot reevalua proprietatile?Astia cu banca pot chiar oricand sa faca asta?Tot micsoreaza pretul si cred ca la noua evaluare nu voi mai fi acoperit 100% creditul.Nu am avut nici o restanta am creditele luate in 2008.Multumesc
BNR se ocupa de supravegherea bancilor comerciale, nu le impune norme interne.
Nu banca X este de vina, fiecare au norme interne dupa care se conduc, fiecare credit trebuie sa fie acoperit 120%. In situatia ca piata imobiliara este intr-un trend descrescator, bancile isi iau masuri de acoperire a garantiilor, la plafonul pe care il au fixat.
garantiile se accepta si se constituie la data imprumutului.

ce-ar vrea banca acum, dupa 3 ani, cand "piata imobiliara este intr-un trend descrescator", ca "fiecare credit sa fie acoperit 120%", e numai o dorinta, o fantezie, o inchipuire d-a bancherului... nu e lege care sa oblige imprumutatu' la asa ceva...B-)

Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ContSters123067, utilizator
din pacate e "legea contractului" semnat cu banca....si lipsa de protectie din partea statului care permite sa existe in continuare clauze abuzive in contractele vechi si noi de creditare....de ex. va citez ce scrie in contractul meu de credit:
Cazuri de neindeplinire a obligatiilor= adica banca poate cere inclusiv o cerere de rambursare imediata a intregii sume datorate:
- valoarea garantiilor scade sub limita acceptata de catre banca (piata imobiliara a scazut cu minim 25% fata de 2008)
- intervin modificari nefavorabile care, in opinia bancii, pot afecta situatia financiara a imprumutatului sau capacitatea acestuia de a-si indeplini obligatiile (de ex scaderea veniturilor pentru ca ai intrat in concediu de maternitate si nu mai poti plati....crezi ca vei primi reesalonare??? te inseli amarnic....)

ca sa-i raspund domnului ilascu alin- cred ca singurul castig de cauza in situatia dvs ar fi un proces pe "discriminare" a dvs atat fata de clientii aceleiasi banci cat si fata de cei ai altor banci care nu au suportat o reevaluare intr-un termen atat de strans....dar asta la CEDO dupa ce la noi in tara judecatorii vor ridica din umeri spunand ca "ati semnat..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)
Imprumut nevoi personale cu garantie laryp laryp In 2008, am facut un imprumut de nevoipersonale la [banca ], si am pus garantie casa, la evaluare in 2008 locuinta valora 100 000 euro, eu am imprumutat doar ... (vezi toată discuția)
Teren Ramona1982 Ramona1982 acum 3 ani am facut un împrumut la banca pt a cumpara un teren, atunci valoarea de piata a terenului era 16000 euro, bani acordati de banca(am facut contract ... (vezi toată discuția)