avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobilului catre un strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobilului catre un strain

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am un imobil de vanzare.I-am facut publicitate pe internet si am fost contactata prin e-mail de un domn francez interesat de imobil.I-am dat detalii ,i-am trimis poze si mai multe informatii despre zona.In urma corespondentei domnul respectiv s-a hotarat sa achizitioneze imobilul ,doreste sa vina in Romania cu familia ,in luna martie,dar pentru a fi sigur de intelegerea noastra vrea sa imi trimita prin transfer bancar jumatate din valoarea ceruta(avans) iar restul sumei sa o achite la venirea in tara.Nu stiu cum ar fi mai bine sa procedez.Sa accept acel avans? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 18:59, 3 Februarie 2011
Cum ar putea dovedi el ca avansul trimis reprezinta pretul intreg de vanzare?Mai ales daca nu facem nici un act pana la venirea in tara?Nu cred ca in transferul de la banca ar putea mentiona ca suma reprezinta valoarea totala a casei.Si eu as putea spune ca aceea suma mi-a fost oferita cadou.Daca ar trece pe foaia de transfer,la detaliile platii ca suma reprezinta avans ar fi mai sigur pentru mine?Oricum eu am mail-urile de corespondenta,in caz ca au vreo valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune in conventii lilyanne lilyanne \\"Antecontract de vanzare cumparare incheiat astazi 07.06.2010 Subsemnatul x domiciliat in ...avand CNP..., in calitate de promitent-vanzator, ma oblig sa ... (vezi toată discuția)
Exprimarea in antecontract Bianca D Bianca D Buna ziua, am facut un antecontract pt cumpararea unui imobil la o data stabilita in viitor. in antecontract s a scris ca la data X stabilita eu voi achita ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)