avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate

Buna ziua,

Nu stiu daca am nimerit bine categoria, dar nu stiam unde sa postez in alta parte.
As avea si eu o intrebare referitor la incompatibilitati .Caz ipotetic :Exista sau nu incompatibilitate intre primar si secretar in cazul in care acesta din urma este ginerele primarului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:03, 3 Februarie 2011
legea nr. 215/2001
"Art.116
(3) Secretarul unităţii administrativ-teritoriale nu poate fi soţ, soţie sau rudă de gradul întâi cu primarul sau cu viceprimarul, respectiv cu preşedintele sau vicepreşedintele consiliului judeţean, sub sancţiunea eliberării din funcţie." :)
Cunosteam respectiva prevedere a Legii nr.215/2001, nedumerirea mea era daca ginerele poate fi considerat ruda de grd. intai, prin echivalare cu fiul/fiica ...:)
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
paracelsus, utilizator
Ginerele nu este decat afin de gradul 1 cu primarul, nu sunt rude de gradul I. In acest caz, nu exista incompatibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primarie alinauim alinauim Buna dimineata As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema, am inteles ca exista o lege prin care se spune ca primarul unei comune nu poate avea in ... (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aurelian26 aurelian26 in cazul in care sotul este secretar comuna iar sotia viceprimar comuna ---este legal sa ramana in continuare pe aceleasi posturi? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functie publica dora dora dora dora Conducatorul unitatii - sot Control preventiv si economist - sotie Familie angajata in aceeasi institutie publica=D> (vezi toată discuția)