avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Primarie

Buna dimineata

As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema, am inteles ca exista o lege prin care se spune ca primarul unei comune nu poate avea in institutia pe care o conduce o ruda de gradul I, este adevarat? si care este aceasta lege???

Va multumesc,
Cu stima,
Alina
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:54, 28 Mai 2012
legea 215/2001 Art. 116. - (1) Fiecare unitate administrativ-teritoriala si subdiviziune administrativ-teritoriala a municipiilor are un secretar salarizat din bugetul local. Secretarul comunei, orasului, municipiului, judetului si al subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor este functionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative. Secretarul se bucura de stabilitate in functie.

(3) Secretarul unitatii administrativ-teritoriale nu poate fi sot, sotie sau ruda de gradul intai cu primarul sau cu viceprimarul, respectiv cu presedintele sau vicepresedintele consiliului judetean, sub sanctiunea eliberarii din functie.

L 393/2004 - Art. 75. - Alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru:
a) sot, sotie, rude sau afini pana la gradul al doilea inclusiv;
mai daugam si Legea 161/2003 a conflictului de interese
Multumesc pentru raspunsuri, imi vor fi folositoare...:D
alinauim a scris:

Multumesc pentru raspunsuri, imi vor fi folositoare...:D

mai mult sau mai putin... cu exceptia secretarului, unde treaba e clar delimitata...pentru celelalte functii, se poate jongla cu organigrama, si nu mai e subordonare directa.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate paracelsus paracelsus Buna ziua, Nu stiu daca am nimerit bine categoria, dar nu stiam unde sa postez in alta parte. As avea si eu o intrebare referitor la incompatibilitati .Caz ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local!!! nixon19 nixon19 Buna ziua, Un consilier local, presedinte al unei cooperative agricole, dupa validarea mandatului prin avocat angajat cheama in judecata primaria pentru o ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)