avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - bunuri vandute inainte de pronuntarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - bunuri vandute inainte de pronuntarea divortului

Doua persone se afla in divort. Dupa prima infatisare li se mai da un termen, iar in acest interval de timp, sotul vinde autoturismul, care este pe numele lui. Sotia ar fi avut pretentia ca si ea sa beneficieze de 50% din valoarea acestuia. Poate sa faca ceva in acest sens? Multumesc. Cu stima!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:48, 3 Februarie 2011
sigur ca da, pe parte civila ori cere anularea actului de vanzare, ori introduce valoarea masinii in masa partajabila.
pe parte penala ii poate face plangere pt abuz de incredere sau furt intre soti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism in devalmasie AdyW AdyW In urma divortului, fosta sotie a renuntat la propriul copil, dar nu si la autoturismul achizitionat in timpul casatoriei printr-un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri singurbn singurbn Sunt proprietarul unui autovehicul dobandit inainte de casatorie, insa la care mai platesc rate la banci.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa-l instrainez ... (vezi toată discuția)