avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoturism in devalmasie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoturism in devalmasie

In urma divortului, fosta sotie a renuntat la propriul copil, dar nu si la autoturismul achizitionat in timpul casatoriei printr-un credit de nevoi personale(14.000 euro) in care ea este titular, iar eu coplatitor(ipotecand locuinta proprie). Aceasta a plecat cu autoturismul inmatriculat pe numele meu(fara a detine actele asupra ei), iar de creditul nu l-a mai achitat, banca orientandu-se asupra mea. Am ramas sa achit eu banca, cu copilul in intretinere, dintr-un venit comun diminuat in urma divortului. Fosta sotie ascunde masina, ca eu sa nu cumva sa o recuperez, pana nu se finalizeaza procesul de partaj inceput acum un an si ceva. Toate cheltuielile,respectiv ratele, impozitul sunt in sarcina mea, eu fiind titular.
Prin ce mod pot avea acces la masina(ca fiind bun comun) daca aceasta este in posesia exclusiva, abuziva a fostei sotii? Ce actiune tr sa initiez pt a avea acces la partea mea din bunul comun, respectiv autoturismul, macar pana la finalizarea procesului de partaj? Abuzul de incredere poate fi o solutie??? furtul intre soti nu s-a dovedit ca fiind obiectiv si "nu a intrunit elementele consitutive".
Cel mai recent răspuns: ContSters117240 , utilizator 22:15, 14 Decembrie 2009
Buna ziua !
Spuneti ca autoturismul este pe numele dumneavoastra , iar creditul nu este garantat cu acest bun( masina) si cu toate acestea nu sunt intrunute elementele constitutive ale infractiunii de ''furt intre soti sau rude apropiate ? :O Interesant !
Banuiesc ca ati primit o rezolutie in acest sens, atat timp cat spuneti asa. Atunci de ce nu ati contestat solutia data ? Aveati acest drept.
Ce mai puteti face ? O plangere la politie, prin care specificati ca detineti cu acte in regula un autoturism, autoturism ce este in posesia altei persoane fara acceptul dumneavoastra.
Cu stima !
Daca sunteti intr-un proces de partaj, puteti institui un sechestru judiciar (conf. art.598-601 C.proc.civ.) asupra bunului mobil aflat in litigiu, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a actiunii de partaj.:)
.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
AdyW, utilizator
v.ati gandit, ca poate sotia a facut alte acte?
sunt in aceeasi situatie ca a sotiei dvoastra si eu asta am facut....
ce a incercat sotul meu a fost o ordonanta presidentiala, care in schimb i.a fost respinsa.....
cu plangeriile penale nu faceti nimik. eu am avut 4 astfel de plangeri si tot nu a putut sa o ia.
imi pare rau dar astea sunt legiile.....bun comun...nu va intelegeti?!...il foloseste cel la care a ramas...
mult noroc!
Daca a facut cumva alte acte, numai in fals puteau fi realizate, intrucat trebuiesc prezentate actele reale cu taxele la zi(pentru radiere respectiv inmatriculare) in cazul meu nu sunt achitate.Apoi documentele masinii, cartea+talonul sunt pe numele meu si in posesia mea.Fiind un bun comun inca in devalmasie, cred ca instrainarea frauduloasa poate atrage totusi o cauza penala. Mie mi-a fost suprimat si dreptul la coproprietate(cota parte a bunului comun) ceea ce consider ca se incadreaza in abuzul de incredere, mai ales pt refuzul de a restitui chiar si cota parte...Nu sunt de specialitate in asemenea afirmatii, insa de aceea consult acest forum. Incerc doar sa apar confortul fetitei mele, prin acoperirea "pagubei sentimentale,morale si financiare" la care a condamnat-o mamica ei....fiziologica.
Inca rog ajutor de specialitate de la binevoitorii de pe acest forum
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
AdyW, utilizator

Alte discuții în legătură

Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)
Partaj sau nu???????? alinatan alinatan Buna seara, Numele meu este Alina. Anul trecut m-am casatorit si acum 2 saptamani am mers cu sotul meu,de comun acord, la starea civila pt a divorta. Ni s-a ... (vezi toată discuția)
A vandut masina! nic1 nic1 buna ziua. problema mare! in timpul casatoriei am cumparat un autoturism.fiind despartiti in fapt, sotul meu a vandut masina tatalui lui fara stirea ... (vezi toată discuția)