avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... demersuri cautare sotz-parat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

demersuri cautare sotz-parat

Procesul de divort in care am fost angajata stagneaza deoarece sotia reclamanta nu stie de 4 ani unde este sotzul ei (de alta cetatenie). :((
Am spus onoratei instante ca nu am nici CNP-ul, nici alte date despre el si ca am incercat sa dau de el prin telefon (la prietenii lui, la parintii lui) si printr-o adresa la Serviciul de Evidenta a Populatiei. A spus ca nu este suficient si sa fac alte demersuri pentru a da de el. #-o

Ce alte demersuri as mai putea face? :-/
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:22, 3 Mai 2008
Cred ca ar fi util sa efectuati o adresa la Politia de Frontiera - acum 4 ani se tinea evidenta intrarilor si iesirilor din Romania.
Chiar daca nu primiti raspuns faceti dovada demersurilor facute in fata instantei. De asemenea, daca aveti ultima adresa din Romania, invederati instantei si cereti citarea acestuia cu mandat de aducere - s-ar intocmi un proces-verbal de organele politiei sau jandarmeriei care ar mentiona daca este cunoscut la adresa respectiva, vorbesc cu vecinii, rude. Eu am un dosar asemanator si asa am procedat - instanta mi-a solicitat sa fac dovada ultimului domiciliu din tara (desi de 2 ani apartamentul era vandut, insa la SPCLEP aparea aceeasi adresa) si a dispus citarea la usa instantei si prin publicitate.
Daca ultimul domiciliu al sotului a fost in Romania , deschizi actiune in declararea absentei suspenzi actiunea de divort pina la instituirea curatelei si dupa ce ai curatorul repui pe rol divortul =D>;)
aditabora a scris:

Daca ultimul domiciliu al sotului a fost in Romania , deschizi actiune in declararea absentei suspenzi actiunea de divort pina la instituirea curatelei si dupa ce ai curatorul repui pe rol divortul =D>;)

Curatela se instituie numai dacă persoana respectivă este lipsită de capacitatea de exerciţiu a drepturilor civile, ori ce legătură are aceasta cu speţa dată?:-/
Numai persoanele lipsite de capacitatea de exerciţiu a drepturilor lor nu pot sta în judecată decât dacă sunt reprezentate, asistate ori autorizate, conform dispoziţiilor legale.
Curatela majorului nu se instituie decât în cazul prevăzut de art. 43 C.pr.civ. Cum poate fi instituită curatela unui major pe motiv că reclamantul nu poate aduce dovezi privind domiciliul acestuia?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor / lipsa una din parti pisica13 pisica13 Buna seara, In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut ... (vezi toată discuția)
Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)