avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Certificat de atestare fiscala

Buna ziua,

Pentru depunerea declaratiei inventar aferenta contributiei pentru concedii si indemnizatii existenta la 31.12 si neplatita pana la 31 ianuarie 2011 am inteles ca trebuie un certificat de atestare fiscala de la AFP.

Stie cineva cu ce documente trebuie sa ma duc pentru a-l obtine?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 23:51, 23 Februarie 2011
sau pe 25 sa fie si mai siguri ca ne prind
[ link extern ]

comunicat ce presa ca nu mai trebuie certificatele fiscale=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Multumim frumos, o veste buna.
simonaoprica a scris:

A gasit cineva vreo sanctiune?ca eu nu si ma gandesc sa nu depun ca nu am datorii.:D

Codul de Procedura Fiscala
TITLUL X
Sancţiuni

ARTICOLUL 219
Contravenţii
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
b) neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor şi veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume;
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel:
d) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), g)-m);

Codul Fiscal
Art. 296^20. - (1) Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 2963 lit. e) şi g), precum şi instituţia publică prevăzută la art. 2963 lit. f) pct. 1 sunt obligate să depună la casele de asigurări de sănătate, până la 15 februarie 2011, Declaraţia-inventar privind contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate aflată în sold la 31 decembrie 2010 şi neachitată până la 31 ianuarie 2011, inclusiv accesoriile aferente, pe ani fiscali.
Eu am sunat la sanatate vineri si am primit raspuns ca trebuie sa depuna toti cei care au sold diferit de zero , astazi , luni , 14 feb . am aflat ca au fost persoane care au depus si cu zero , lucru incorect deoarece scrie ca trebuie depusa de cei care au sold .
Acum problema mea , eu am sold , suma de rambursat , intrebarea mea e , treuie sa depun declaratia chiar daca eu nu am cerut rambursarea ? pe suportul electronic scrie in dreptul sumei de rambursat , ca se trece soldul pentru care a fost depusa cerere de rambursare , prin urmare eu nu am depus cerere de restituire ,ce fac ?

Alte discuții în legătură

Cum sa depun declaratia de inventar? kzst kzst Din motive administrative, contabila a placat de la firma, si eu trebuie sa depun declaratiile...dar cum sa depun declaratia de inventar, daca in balanta nu am ... (vezi toată discuția)
Declaratia inventar cass teo.madalina teo.madalina In legatura cu declaratia inventar care trebuie depusa sa casa de sanatate pana la data de 15.02.2011, aceasta declaratie trebuie depusa de toti ... (vezi toată discuția)
Concediu medical alexanstanescu@yahoo.com alexanstanescu@yahoo.com un concediu medical cu cod de indemnizatie 06 si cod de diagnostic 651, poate fi \"in continuare\" la un certificat cu cod de indemnizatie 01 si cod de ... (vezi toată discuția)