avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce este de facut?Problema EOS ksi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce este de facut?Problema EOS ksi

As dori sa cunosc si parerile Dvs. in urmatoarea situatie :
In anul2008 am incheiat cu Orange un contract de telefonie -contract care l-a folosit un amic de-al meu si care tot el achita si abonamentul.In anul 2009 am mers la o reprezentanta Orange si am trecut abonamentul pe numele lui . In anul 2010 am primit acasa un plic de la firma EOS KSI....ca am un debit de 440 lei.Am dat telefon sa vad de unde este debitul ....Da, de la Orange ,220 factura si restul penalitati .
De unde sa stiu eu ca este ceva de plata daca nu am primit acasa nici o factura ?!Aceeasi discutie am avut-o si cu reprezentantii firmei de recuperari ,iar ei au spus ca nu-i intereseaza si ca trebuie sa platesc .
Am achitat(de fapt amicul) asa cum era si normal factura restanta ,dar penalitatile nu am fost de acord sa le platesc . EOS...imi spune ca de fapt am platit penalitatile si nu factura si trebuie sa achit in continuare .
Intrebarea mea este ,cum sa platesc penalitati la o factura care nici macar nu am luat la cunostiinta de ea ?!
Multumesc ptr. raspunsuri anticipat,
quiras
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 18:01, 6 Februarie 2011
Spuneati faptul ca in anul 2009 ati mers la o reprezentanta Orange si ati trecut abonamentul pe numele prietenului dumneavoastra. Din cate stiu, si chiar am trecut prin asa ceva, in momentul in care faci cesiunea contractului, Orange este de acord doar daca au fost achitate toate datoriile de catre cedent, in speta, de dumneavoastra.

In conditiile in care s-a facut cesiunea, nu mai aveati alte obligatii catre Orange. Daca aveati, ati fi fost informat chiar de catre operator.
Nu trebuia sa platiti catre EOS absolut nimic, pana nu va aratau documente justificative. Atat timp cat nu au un document justificativ nu puteti fi obligat sa platiti nici debitul principal, nici penalitatile aberante pe care le solicita in mod frecvent.
Este adevarat ,dar se pare ca in luna respectiva s-a facturat tot pe numele meu,deoarece nu se terminase inca perioada (luna) de abonament ! Sincer ,chiar nu inteleg,am vreo vina in situatia data?!
Scuze ca revin asa tarziu cu un raspuns. Atat timp cat cesiunea este inregistrata inaintea emiterii facturii, problema este a lor. Cand preiau creante, cei de la EOS stiu ca unele nu pot fi recuperate. Este un risc asumat. Faptul ca ulterior insista pe langa debitori sau presupusi debitori, face parte din strategia lor. Sunt foarte multe debite al caror termen de prescriptie s-a implinit, dar profitand de faptul ca foarte multi nu cunosc prevederile legale, insista, ameninta voalat si ajung la rezultatul dorit, din pacate.

Din punctul meu de vedere este un mod neprofesionist si imoral modul in care procedeaza, in schimb ca strategie si scop urmarit pot spune ca reteta lor este una de apreciat.
Bafta!
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere creanta la arhiva electronica de garantii reale mobiliare vrica vrica in 12.08.2009 am incheiatIn 12.08.2009 am incheiat un contract SC Orange SA cu durata de 24luni In 12.09.2014 am primit o adresa de la EOS KSI prin care ma ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Datorie platita partial koncz zs. koncz zs. Am si eu o nelamurire . In cursul acestui an , in luna februarie am primit o factura de la Orange romania in valoare de 900 Ron. La momentul respectiv nu am ... (vezi toată discuția)